Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Ripple Yöneticisi Japonya Başbakanı’na Danışmanlık Yapacak

Japonya’nın yeni başbakanı Yoshihide Suga oldu. Suga’nın danışmanları arasında Japonya merkezli SBI Group’un CEO’su olan ve aynı zamanda Ripple yönetim kurulunda yer alan Yoshitaka Kitao da olacak.

Sekiz yıl boyunca Japonya’nın başbakanlığını üstlenen Shinzo Abe, sağlık sebepleri ile görevinden ayrıldığını açıkladı. Kendisinin yerini bu hafta Liberal Demokrat Parti’nin başına geçen Yoshihide Suga’nın alacağı açıklandı.

Danışmanlarını Açıkladı

Yoshihide Suga’nın görevi devraldıktan sonra atayacağı danışmanların isimleri belli oldu. Japonya Başbakanı’nın listesinde Heizo Takenaka gibi ekonomistlerin, Hiroto Izumi gibi bürokratların yanı sıra Yoshihide Suga da yer alıyor. Bu isim özellikle kripto para takipçilerine tanıdık gelebilir çünkü kendisi Ripple’ın yönetim kurulu üyeliğini üstleniyor.

69 yaşındaki Kitao Japonya’nın finans devi SBI Holdings’in de CEO’luğunu üstlenmekte. Blockchain teknolojisiyle yakından ilgilenen Kitao, Ripple için parlak bir gelecek görüyor. Şirketin yönetim kuruluna Nisan 2019’da katılan Kitao Ripple ile ilgili şunları söyledi:

“Blockchain ve dijital varlıklar davranış biçimlerimizi değiştirmektedir ve bu olumlu değişimin arkasındaki motor güç Ripple’dır. Şirketin geleceğinde rol sahibi olmaktan ötürü büyük mutluluk duyuyorum.”

Japonya’da Ripple Rüzgarı Eser mi?

Japon devi SBI Holdings Ripple ile 2016 yılından beri iş birliği yapıyor. İkili bu iş birliği doğrultusunda SBI Ripple Asia adlı da bir şube kurma kararı aldı. Yapılan ortak çalışmalar doğrultusunda MoneyTap adlı, anlık ödeme yapmayı sağlayan bir blockchain uygulaması geliştirildi.

Kitao’nun Suga’nın danışmanlığını üstlenecek olması Ripple için ne anlam ifade edecek, henüz bilinmiyor. Ancak Reuters’ın haberine göre Japonya Başbakanı ve Kitao; yerel bankalar için yeni bir reform hazırlamayı ve Tokyo yakınlarında yeni bir finans merkezi kurmayı planlamakta.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment