Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Kraken, Bush’ın Eski Çalışma Arkadaşını Göreve Getirdi

San Fransisco merkezli kripto para borsası Kraken, ABD eski başkanı George W. Bush tarafından federal savcı yapılan Mary Beth Buchanan’ı yasal işlerden sorumlu danışman olarak göreve getirdi.

Dünyanın günlük işlem hacmine göre 8. en büyük kripto para borsası olan ve günlük ortalama 385 milyon dolarlık işlemin gerçekleştiği borsa, Buchanan ile anlaştığını duyururken; daha önce Bryan Cave isimli bir hukuk firmasında çalışan Buchanan’ın kilit bir rol üstleneceği belirtildi.

Hatırlanacağı üzere, Kraken CEO’su Jesse Powell, New York savcılığının kripto paralar ile ilgili yaptığı düzenlemelerden rahatsız olduğunu belirtmişti. Buchanan’ın, New York’ta ikamet ederek iki taraf arasında köprü görevi üstlenmesi bekleniyor.

Hatırlanacağı üzere New York savcılığı aralarında Kraken’in de bulunduğu 13 ünlü kripto para borsası hakkında soruşturma başlatmış ve bu durum; Powell’ın yoğun tepkisini çekmişti. Ekibin üyesi olan savcı Eric Scheinderman, taciz suçlaması sebebiyle istifa etse de, soruşturmanın devam edeceği belirtilmişti.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment