Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Kraken CEO’su: “Bitcoin Yatırımcıları Dikkatli olmalı”

Kripto para borsası Kraken‘in CEO‘su Jesse Powell, bugün CNBC’ye yaptığı açıklamada, kripto para yatırımcılarının, yatırımlarında aldıkları risklerin farkına varması gerektiğini söyledi.

Dubai‘deki Dünya Hükümeti Zirvesi’nde verdiği röportajda Powell, risk değerlendirmesinde birincil rolü oynayanın borsa değil, yatırımı gerçekleştiren kişi olduğunu belirtti ve şunları söyledi:

“Ben tüketicilerin herhangi bir koinin temellerine bakmadan, pazarın oynaklığından korumak için belirli bir borsaya güvenmemesi gerektiğini düşünüyorum.”

Powell, Kraken‘in listelediği her koinin meşru olmasını sağlamak için elinden gelenin en iyisini yaptığını ve asla herhangi bir koinin geleceği hakkında bir vaatte bulunulamayacağını belirtti. Ayrıca sözlerine, 10 dakika içerisinde bile 1 milyar dolarlık değişim gereçekleşebileceğini de ekledi.

Kraken şu anda CoinMarketCap‘te işlem hacmi ile sekizinci sırada yer alıyor ve 24 saatlik süreçte yaklaşık 300 milyon dolarlık işlem gerçekleştiriyor.

Geleneksel yatırımcılar sıklıkla dijital paraların öz değerden yoksun olduğuna veya şu anki yörüngesinin adeta bir ekonomik “baloncuğa” benzediğine dikkat çekmekte. Blockchain Technologies Corporation’ın CEO’su Nick Spanos‘a, Warren Buffett gibi dünyaca ünlü geleneksel yatırımcıların, kripto paraya yönelik olumsuz görüşleri soruldu.  Nick Spanos CNBC’ye şunları söyledi:

Warren Buffett, mobilya kiralamakta ve yaptığı diğer işlerde oldukça iyidir, ancak biz kendisinden oldukça farklı bir işle meşgulüz. ”

Powell‘in yatırımcıların yatırımlarını iyice anlamaları konusunda verdikleri tavsiyelere benzer bir örnek de AB regülatörlerinden geldi. Dün AB regülatörleri, kripto paraya yatırım yapan tüketicilerin yaptıkları yatırımı tam olarak anlamadıklarından oldukça endişe duyduklarını belirtti.

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment