Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Kraken CEO’su DeFi Projeleri İçin Açtı Ağzını, Yumdu Gözünü

Kripto para borsası Kraken CEO’su DeFi projeleri için çarpıcı söylemlerde bulundu. CEO bazı projelere dolandırıcı yakıştırması yaparken, bu projelerin kripto para borsalarından medet ummamaları gerektiğini de belirtti.

Dünyanın önde gelen kripto para borsası Kraken CEO’su Jesse Powell DeFi için sert konuştu. Twitter hesabı üzerinden açıklamalarda bulunan Powell, bazı DeFi projelerini dolandırıcılık olarak adlandırdı. Kraken CEO’su bu projelere seslenerek “projelerinizi mahvedip sonra da borsaların sizi kurtarmasını beklemeyin” şeklinde açıklamalarda bulundu. Yam Finance gibi bazı DeFi projeleri piyasaya büyük bir hızla giriş yapmış ardından denetimsizliğin sebep olduğu hatalar sebebi ile aynı hızda çakılmıştı.

Powell, aceleci ve umursamaz DeFi projelerinin yeterli denetimden geçmeden piyasa hayatına başlaması ile karşılaştığı sorunların maliyetinin kendi borsasına kesilemeyeceğini vurguladı. Jesse Powell bu projelere çağrıda bulunarak, denetim ve sigortaya yatırım yapmalarını söyledi. Kraken CEO’su aynı zamanda “kendi araştırmanı yap” anlamına gelen “Do Your Own Research” (DYOR) çağrısında bulundu.

Kraken-DeFiKraken da bazı DeFi projelerini listeliyor

CEO Jesse Powell’ın yaptığı zehir zemberek açıklamalara rağmen, borsa birçok DeFi projesini destekliyor. Geçtiğimiz aylarda piyasada çığ gibi büyüyen DeFi ilgisi, Kraken borsasının da bu yönde karar almasında etkili olmuş olabilir. Kranken borsasının listelediği DeFi projelerini; Compound (COMP), Kava (KAVA) Filecoin (FIL), Uniswap (UNI), Yearn.finance (YFI) oluşturuyor.

U.Today’in Kraken borsasının yeniden yalnızca Bitcoin odaklı bir borsa olup olmayacağını sorması üzerine Powell yatırımcı isteklerinin göz önünde bulundurulduğuna atıfta bulunarak “herkes yalnızca BTC/BTC paritesini isterse, neden olmasın” cevabını verdi.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!