Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Kraken de Mi ABD ile Anlaşacak: Binance Gibi 5.000 Bitcoin Taşıdı!

ABD’li popüler kripto para borsası Kraken, tıpkı Binance gibi bir cüzdandan başka bir cüzdana 5.000 Bitcoin (BTC) taşıdı. 

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) tarafından TSİ dün gece saatlerinde dava açılan Kraken, ABD Adalet Bakanlığı’nın (DOJ) yaptırım eylemlerini açıklamasına saatler kala dikkat çeken bir transfer gerçekleştirdi.

Borsa, bir cüzdanından kendine ait başka bir adrese 5.000 Bitcoin transfer etti. Söz konusu transferin bu yaptırım kararlarıyla ilgili olabileceği ve borsanın akşam yaşanabilecek volatilite için hazırlık yaptığı düşünülüyor.

Binance de günler önce benzer transfer yapmıştı

DOJ’un Binance’e teklif sunarak borsa hakkındaki suçlamaların ve davaların düşürülmesi için 4 milyar dolardan fazla para talep etmesinden yaklaşık 10 gün önce Binance’in TRON (TRX) ağındaki “Binance-Cold 2” adlı soğuk cüzdanından “Binance 3” adlı cüzdanına 3,9 milyar Tether (USDT) aktardığı ortaya çıktı.

Her ne kadar Bloomberg, Reuters ve Forbes’da çıkan haberlerde yaptırım kararının DOJ’un Binance’e yönelik suçlamaları ve davaları düşürmek için borsa ile yapılan anlaşma ile alakalı olduğu belirtilse de dün dava açılan Kraken’in de açıklamalara konu olabileceği tahmin ediliyor.

Transferin ardından Kraken’in de aynı Binance gibi ABD ile anlaşacağı öngörülüyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!