Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Kraken Üzerindeki Baskı Artıyor: SEC’nin Ardından Bir ABD’li Kurum Daha Peşinde

ABD İç Gelir Servisi (IRS), kripto borsası Kraken ve iştiraklerine karşı “kullanıcı bilgileri ve vergi yükümlülükleri” çağrısını uygulamak için mahkemeden izin talebinde bulundu.

IRS tarafından 9 Şubat tarihinde mahkemeye sunulan dilekçede, 2016 yılı itibarıyla Kraken’de işlem yapan ABD’li kişilerin kimliğini ve federal gelir vergisi yükümlülüğünü belirlemek amacıyla kapsamlı bir soruşturma için izin istedi.

IRS, 2021 yılında celp yayınlayarak borsadan “2016, 2017, 2018, 2019 ve 2020″ yılları boyunca 20.000 dolar ya da üzerinde kripto para işlemi gerçekleştiren kullanıcılar hakkında bilgi istediğini ancak Kraken’in buna uymadığını söyledi.

IRS tarafından mahkemeye sunulan son dilekçede, Kraken’in yönetici şirketi olan Payward Ventures‘ın uzun süredir istenen belgeleri vermediğine dair dikkat çeken detaylara yer verildi:

Taraflar arasındaki görüşmelere rağmen, Payward Ventures Inc. ve bağlı ortaklıkları, celpnameye uymadı ve talep edilen kayıtları, belgeleri ve diğer verileri sunmadı. Payward Ventures Inc. ve Subsidiaries’in celpnameye uymaması günümüze kadar devam etmiştir.

Kraken cephesinden gelen açıklamada ise şirkete henüz dilekçenin tebliğ edilmediğini ancak celpten haberdar olduğuna yer verildi.

Öte yandan Kraken, SEC ile yaptığı anlaşma kapsamında staking hizmetlerini sonlandırmayı ve 30 milyon dolar ceza ödemeyi kabul etti.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!