Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Kraken Yöneticisinden Bitcoin İçin Trilyonlarca Dolarlık Tahmin

Kraken’ın yöneticilerinden Dan Held, Bitcoin’in geleceğini değerlendirirken yeni bir fiyat tahmininde bulundu.

Dan Held geçtiğimiz gün Cointelegraph’a bir röportaj verdi ve Bitcoin’in günümüzdeki durumunu, geleceğini ve sektörde yaşanan gelişmeleri yorumladı. Held bu yorumları yaparken özellikle Bitcoin ile ilgili oldukça olumlu açıklamalarda bulundu. Held röportajın bir noktasında Bitcoin fiyatının 1 milyon dolara kadar çıkabileceğini bile ima etti.

Büyük Kazanç Sağladı

Kripto para piyasasına 2013 yılında giriş yapan Dan Held o zamandan beri Bitcoin’in sıkı bir destekçisi. Kişisel portföyünün yüzde 90’ını Bitcoin’e yatıran Held şu ana dek bu yatırımından yüklü miktarlarda kazanç sağladı. Bitcoin’in geleneksel finans varlıklarına kıyasla çok daha fazla kazanç sağladığına dikkat çeken Held, özellikle genç yatırımcılara şu tavsiyede bulundu:

“Herkesin kendi risk portföyü olacaktır. Bu, sizin ne kadar risk alabildiğinize bağlı. Mesela çok borcunuz varsa, noodle yiyerek hayatta kalmaya çalışıyorsanız ve sürekli stres altındaysanız Bitcoin’e yatırım yapmak sizin için pek doğru bir karar olmayabilir. Ama diyelim ki 22, 25 yaşlarındasınız ve yatırım portföyünüzün yüzde 1’ini Bitcoin’e yatırdınız. Bence bu oran çok düşük. Bitcoin asimetrik şekilde kazanç sağlıyor. O yüzden hazır yaşınız gençken portföyünüzün yüzde 10’unu Bitcoin’e ayırmak daha kolay olacaktır. Çünkü Bitcoin’in fiyatı sıfıra düşse bile, ki bence bu muhtemel değil, portföyünüzün yüzde 10’unu kaybetmiş oluyorsunuz. Ama fiyat on kat artarsa portföyünüzü ikiye katlamış oluyorsunuz.”

Dan Held, kendi deyimiyle, Bitcoin fiyatının sıfıra düşmesinin pek muhtemel olduğunu düşünmüyor. Hatta onun görüşlerine göre Bitcoin fiyatı zaman geçtikçe yükselecek. Bitcoin’in Altın 2.0 olduğunu söyleyen, daha doğrusu buna inanan Held, Bitcoin’in piyasa değerinin zaman içerisinde birkaç trilyon dolar olabileceğini söylüyor.

Fiyat Dalgalanacak mı?

Bitcoin günümüzde volatilitesiyle, başka bir deyişle dalgalanmalarıyla bilinen bir varlık haline geldi. Bu pek haksız bir söylem değil çünkü Bitcoin fiyatı gerçekten çok kısa süreler içerisinde çok büyük hareketlilikler sergileyebiliyor. Dan Held ise bunun aslında pek şaşırtıcı olmadığını söylüyor ve olayı şöyle yorumluyor:

“Volatilite Bitcoin için gayet iyi bir şey. Volatilitesi olmayan bir finans varlığı yok. İnsanlar ‘volatilite’yi duyunca çekiniyorlar ama fiyatı dalgalanmayan bir varlık yok. Bitcoin fiyatı da elbette dalgalanacak çünkü bir zamanlar hiçbir değeri olmayan Bitcoin şimdi hiçbir bankanın, finans kurumunun desteği olmamasına rağmen rezerv para birimi olmaya doğru ilerliyor.”

Held ayrıca bu volatilitenin zaman içerisinde azalacağını ve Bitcoin fiyatının şimdikine kıyasla çok daha stabil bir şekilde ilerleyeceğini söylüyor. Hatta onun görüşlerine göre Bitcoin’e yatırım yapmak bir noktada “sıkıcı” bir iş haline gelecek:

“Bitcoin büyüdükçe, likidite arttıkça volatilitenin düştüğünü göreceğiz. Aslında pek çok insan iyi bir birikim aracının fiyatının sabit kalması gerektiğini düşünüyor. Aslında durum bunun tam tersidir. Dört bin yıldır birikim aracı olarak kullanılan altının sabit bir alım gücü yoktur çünkü altın belli bir merkez tarafından yönetilmez. Bir şeyin alım gücünün sabit kalabilmesi için belli bir merkeze bağlı olması gerekir. O yüzden Bitcoin ve altın fiyatları her daim dalgalı olacak… Bitcoin ulaşabileceği en uç noktaya ulaştığında belki 5 trilyon, 100 trilyon dolarlık piyasa değerine sahip olacak. Bitcoin bu noktada çok sıkıcı bir şey olacak çünkü Altın 2.0 olarak kullanılacak.”

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment