Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Yunan Ekonomistten Sert Bitcoin Eleştirisi

Önde gelen yunan ekonomist ve Yunanistan’ın eski maliye bakanı Yanis Varoufakis, yakın zamanda yayınladığı tweet’i ile Bitcoin’i sert bir şekilde eleştirdi.

Varoufakis, lider kripto para birimi Bitcoin’in makroekonomik ve makropolitik açılarda çok ama çok önemsiz olduğuna dair görüşünün değişmediğini ve bunun diğer itibari paralara veya varlıklara kıyasla geride kaldığını düşündüğünü vurguladı.

Bitcoin Apolitik Bir Varlık Mı?

Varoufakis birçok Bitcoin eleştirmeninin aksine bunun yasaklanması gerektiğini düşünmüyor. Ünlü ekonomist bunun yerine BTC yatırımcılarının buna istedikleri gibi yatırım yapabileceklerini ve bunun engellenmemesi gerektiğini desteklemekte. Bitcoin işlemlerinin hiçbir zaman ana akım kabule ve itibari paralara rakip olacak seviyeye çıkamayacağını belirten Varoufakis, 2013 yılından beri Bitcoin’i eleştirmekte.

Apolitik bir varlığın veya para biriminin hiçbir zaman başarılı olamayacağını ifade eden Varoufakis, Bitcoin’in bir tarafa sahip olmadığını düşünüyor. Buna karşın aslında Bitcoin yatırımcılarını en çok çeken ikinci faktörün bunun politik duruşu olduğu bilinmekte.

Merkez bankalarının baskılarının arttığı ve sınırsız parasal genişlemenin olağan bir hal aldığı şu günlerde insanlar ekonomik özgürlükleri için BTC’ye akın etmekte. Bu da insanların yerelden çok küresel çapta politik bir duruş sergilediğini gösteriyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment