Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Lübnan’dan Sonra Sıra Arjantin’de: 1 Centavo, 1 SATS Oldu

Yıllardır enflasyon ile boğuşan Arjantin, kısa süre önce toparlanma belirtileri göstermeye başlasa da Koronavirüs salgını yüzünden eski haline geri döndü. Geçtiğimiz günlerde Lübnan Lirasının en küçük para biriminin 1 SATS’a yani Bitcoin‘in en küçük değerine eşit hale gelmesinden sonra şimdi Arjantin’in itibari para birimi de aynı kaderi yaşamakta.

 1 Centavo = 1 SATS

1854 yılından beri sirkülasyonda olan Arjantin’in en küçük para birimi Centavo, artık 1 SATS’a eşit. Arjantin daha önce dokuz kere ekonomik kriz ile boğuşmuş ve sıfırdan başlamış olsa da mevcut krizin hepsinden çok daha büyük olduğu görülüyor.

Arjantinli Reddit kullanıcısı OneMoreJuan ise geçmişe her bir itibari para biriminin başarısız olduğunu ve ortadan kaybolduğunu belirtmekte. OneMoreJuan, Arjantin’in itibari para biriminin de bu kaderi yaşayacağını ifade etti.

Şu an için Arjantin Pesosu kullanarak döviz alım satımının da mevcut oranlardan yapılamayacağı ve her şeyin karaborsaya düştüğü görülüyor. Şu an için 1 Dolar için 119 ARS ödendiği aktarılıyor ve bu resmi oranın iki katından bile fazla.

1 Bitcoin’in değeri ise 1.050.000 ARS’a eşit durumda. Resmi orana göre ise bunun 650.000 Arjantin Pesosu olması gerekiyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment