Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Kraken’den Piyasa Raporu: En Çok Bu Meme Coinler İlgi Çekiyor!

ABD merkezli kripto para borsası Kraken, piyasaya ilişkin dikkat çeken bir rapor paylaştı.

Kripto para borsası Kraken, güncel piyasa raporuyla dikkat çekti. Raporda, Avustralyalı kripto para kullanıcılarının yatırım davranışlarına yer verildi.

Borsa, Bitcoin’in Mayıs 2023 ve Mayıs 2024 yıllarında en çok tercih edilen ve işlem gören kripto para olduğunu kaydetti. Bitcoin, bu dönemde Avustralya’daki tüm işlem hacimlerinin yaklaşık %27,07’sini oluşturdu

Solana ise Avustralya’da en çok işlem gören ikinci kripto para oldu. Ethereum ise Solana’nın ardından üçüncü sırada yer aldı.

Ethereum Avustralya’daki tüm işlem hacminin yaklaşık %9,66’sını oluştururken, dünya genelinde bu oran %9,93 olarak kayda geçti.

Yeni meme coinlere ilgi büyük

Bununla birlikte Pepe (PEPE) ve dogwifhat (WIF) gibi yeni meme coinlerin popülaritesinin Avustralyalı kullanıcılar arasında arttığına yer verildi.

Kraken’in raporunda, Avustralyalı yatırımcıların Dogecoin (DOGE) gibi diğer köklü meme coinlere kıyasla Pepe, WIF ve Bonk (BONK) dahil olmak üzere daha yeni memecoinleri tutma olasılıklarının daha yüksek olduğu ortaya çıktı.

Konu hakkında açıklamada bulunan Kraken üst düzey yetkilisi Jonathon Miller, müşterilerin taleplerini gördüklerini ve buna göre hareket ettiklerini kaydetti:

SOL/AUD gibi yeni ticaret çiftlerinin piyasaya sürülmesi, Avustralyalı müşterilerimizin taleplerine doğrudan bir yanıttır. Avustralyalıların, kripto ekosisteminin eğlenceli ve giderek daha popüler hale gelen bir parçası olan yeni meme paralarına karşı gösterdiği coşkuyu görmek harika. Avustralyalılar alışılmışın dışında maceralara atılmaya yabancı değiller; bu, sürekli gelişen varlık sınıfında gezinirken yararlı bir özelliktir.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!