Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bir Haftada Yüzde 120 Artan Alpha Finance (ALPHA) Nedir?

DeFi platformu Alpha Finance (ALPHA) bir haftada %120’den fazla yükseliş gösterdi. ALPHA fiyatı 28 Ocak’ta 1,84 dolara kadar çıkararak rekor tazeledi. Alpha Finance ve ALPHA token nedir?

Altcoin yükselişine katılan tokenlardan biri olan ALPHA 7 günde %130’a yakın yükseliş kaydetti. ALPHA fiyatı 28 Ocak günü 1,84 dolarda konumlanarak tüm zamanların en yüksek değerini gördü. Ekim ayında ağ hayatına başlayan Alpha, kasım ayının başında ise 0,026 dolar ile en düşük fiyatını görmüştü. Bu düşüşün yaklaşık 3 ay ardından rekor kıran ALPHA 1 ayda ise %670’in üzerinde artış gösterdi.

ALPHA için piyasa değeri 259.5 milyon doları gösterirken günlük ticaret hacmi 300 milyon doların üzerinde seyrediyor. Piyasa değeri bakımından ilk 100’e girmeyi başaran ALPHA, piyasa hakimiyetini %0,03’te konumlandırdı.

Alpha-Finance
ALPHA fiyatı için 1 aylık fiyat değişimini gösteren grafik. Kaynak

Alpha Finance (ALPHA) nedir?

Binance Launchpad desteği ile 2020’de token satışını gerçekleştiren Alpha Finance, merkeziyetsiz finans (DeFi) alanında araştırmalar ve geliştirmeler yapmaya odaklanan bir projedir. Binance Smart Chain (BSC) ve Ethereum (ETH) desteği ile Alpha Finance cross-chain bir DeFi ekosistemi oluşturmayı amaçlar. Proje, Band Protocol’ün eski strateji yöneticisi olan Tascha Punyaneramitdee tarafından yaratılmıştır.

Alpha Finance platformunun ilk projesi Alpha Lending‘tir. Alpha Lending kullanıcılarına algoritmik olarak ayarlanmış faiz oranları ile merkeziyetsiz bir lending hizmeti sunar. Alpha Finance, gizliliği koruyan swap işlemleri yürütmeyi ve sabit faiz oranları ile lending hizmeti vermeyi hedeflemektedir. Alpha’nın nihai amacı bu gibi hizmetler ile çözümcü bir çerçevede kullanıcı dostu bir DeFi deneyimi sağlamaktır.

ALPHA, platformun yerel kripto parası olarak duyurulmuştur. ALPHA token likidite madenciliği, yönetişim kararlarına katılım ve stake etme gibi faaliyetlerde kullanılabilir. 29 Ocak 2021 itibarıyla dolaşımdaki arzı 174.1 milyon olarak açıklanan ALPHA token Binance, Uniswap, Hotbit, 1inch Exchange gibi platformlarda yer almaktadır.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!