Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Kripto Para Analisti Açıkladı: Yeni Bir Balon mu Doğuyor?

Blockfyre’ın kurucularından Simon Dedic sosyal medya hesabından bir flood paylaştı ve piyasanın gidişatını yorumladı.

Bitcoin fiyatı geçtiğimiz son birkaç hafta içerisinde kısmen yatay bir şekilde seyretti. Kimilerinin Bitcoin’e esprili bir şekilde “sabitkoin” demeye başlamasının sebebi de bu. Fakat Bitcoin fiyatı stabil bir performans sergilerken alternatif kripto para (altkoin) piyasayı bir hayli hareketliydi. Bunun yanı sıra DeFi dünyasında da birbirinden önemli gelişmeler yaşandı.

Blockfyre kurucusu Simon Dedic, son zamanlarda yaşanan bu gelişmelerin oldukça ilginç olduğunu düşünüyor. Çünkü onun görüşlerine göre bu gelişmeler ya yeni bir balonun doğduğunun ya da yeni bir çöküşün geleceğinin göstergesi.

DeFi Dünyasına Bakış

Simon Dedic merkezsiz finans (DeFi) sektöründeki gelişmeleri yorumlarken bu sektörün şu anda 2017’deki ICO (ilk dijital para arzı) dönemine benzediğini söyledi. Şu anda DeFi sektöründe bir yandan çok güzel projelerin geliştirildiğini söyleyen Dedic, bir yandan da birçok çöp proje olduğunu belirtti.

Dedic DeFi dünyasındaki gelişmelerin genel olarak olumlu olduğunu düşünüyor. Onun görüşlerine göre ortaya yeni projelerin çıkıyor olması hem piyasadaki hype’ı körüklüyor ama kripto para dünyasının gelişmesine katkıda bulunuyor. Çünkü yeni DeFi projeleriyle birlikte ortaya yeni konseptler, ürünler çıkıyor.

Sermaye Akışı

Dedic DeFi sektöründeki gelişmelerin başka bir anlama daha geldiğini düşünüyor. Kendisinin görüşlerine göre  göre bu DeFi projelerinin yüklü miktarlarda para topluyor olmaları, piyasadaki sermaye akışının devam ettiğini gösteriyor.

Dedic bu noktada Binance’in kısa süre önce rekor miktarda Binance Coin (BNB) yaktığını hatırlatarak piyasaya yeni sermaye girdiği argümanını yineliyor. Binance’in son zamanlarda yüklü miktarlarda “gelir elde etmeye başladığına” dikkat çeken Dedic bu noktada CoinMarketCap, WazirX gibi şirketleri örnek gösteriyor. Binance’in bu şirketler için yüz milyonlarca dolar harcamış olması gerçekten de önemli bir gelişmeydi.

Sosyal Medya Desteği

Simon Dedic tüm bunların yanı sıra sosyal medyadaki paylaşımların da kripto para piyasasının lehine olduğunu düşünüyor. Dedic bunu söylerken özellikle Dogecoin’e ve tabii ki artık DOGE denince akla gelen Elon Musk’a atıfta bulunuyor. Fakat Dedic bunu söylerken TikTok’ta yapılmış DOGE paylaşımına da değinmeyi ihmal etmiyor.

Dedic’e göre tüm bunlar şu anda kripto para dünyasında ya yeni bir balonun doğduğunun ya da eski bir balonun patladığının göstergesi. Fakat kendisi genel tablonun iyi göründüğüne ve yukarıda bahsettiğimiz gelişmelerin kripto para piyasasını olumlu yönde etkileyeceğine inanıyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment