Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Kripto Para Borsalarından Bithumb’a Destek Hamlesi

Güney Kore’nin en büyük kripto para borsalarından birisi olan Bithumb, geçtiğimiz Mart ayının sonlarında 18 milyon dolarlık bir hacklenme yaşamıştı. O tarihlerde yapılan açıklamada hacklenmenin içeriden bir çalışanın yardımıyla gerçekleştiği belirtilse de, detaylar hala kesinleştirilmiş durumda değil.

Bunun yanı sıra Bithumb çalınan fonların müşterilere değil de kendisine ait olduğunu belirtse de, bazı kullanıcılar hala kripto para birimlerine erişim sağlayamamakta ve bu durum birçok eleştiriye neden oluyor. Fonlara erişilememesi durumunun temel nedeni ise, güvenlik önlemi olarak para yatırma ve çekme işlemlerinin askıya alınması olarak bilinmekte.

Ancak görünüşe göre diğer kripto para borsaları Bithumb ile ortak hareket etmeyi kabul etti ve hackerların diğer kripto para borsalarına yolladığı fonların bir kısmı dondurulacak veya çoktan donduruldu. Bithumb çalınan fonların müşterilere değil sadece şirkete ait olduğunu kanıtlamak için 11 Nisan tarihinde bir denetim raporu yayınlamıştı. Primitive Ventures kurucu ortaklarından Dovey Wan, hacklenme ilk yaşandığında hackerların en çok Exmo isimli kripto para borsasına fon aktardığını, bundan sonra ise 263.000 EOS ile Huobi borsasının hackerların ikinci tercihi olduğunu dile getirmişti. Üçüncü sırada 192.000 EOS ile Changelly, daha sonra 140.000 EOS ile ChangeNOW, 96.000 EOS ile KuCoin yer alıyor. Bunun yanı sıra PeckShield isimli blockchain firmasının aktardığına göre küçük miktarda bazı fonlar Binance gibi borsalara da gönderilmiş.

Exmo borsasının yöneticileri de fonların geldiğini onayladı ve ekibin sıkı çalışması ile neredeyse hepsini dondurduklarını duyurdu. Huobi ve Changelly de aynı şekilde aktarılan fonların dondurulduğunu açıkladı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment