Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Kripto Para Borsalarının Benzer Alan Adlarıyla Yapılan Yeni Dolandırıcılık Yöntemine Dikkat!

Her şeyde olduğu gibi kripto para sektöründe de dolandırıcılar insanların varlıklarını ele geçirmek için her geçen gün yeni yöntemler deniyor. Sahip olduğunuz kripto paraları ele geçirmek için kullanılan en yaygın yöntemlerden biri alışık olduğunuz borsa veya cüzdan sitelerini kopyalamak ve kullanıcı bilgilerinizi elleriniz ile dolandırıcılara teslim etmenizi sağlamak.

Bu yöntem dünyada olduğu gibi ülkemizde de google reklamları aracılığı ile zaten yapılıyor. Ancak Binance borsasını ele alırsak, binance.com alan adı yerine binancee.com gibi alan adları alarak kullanıcıyı kandıracak yöntemler deneniyor.

Bizim ele alacağımız konu ise bambaşka. Girdiğiniz sitenin yine binance.com olduğunu ancak Binance borsasına ait olmadığını düşünün. Böyle bir şey nasıl olur diyor olabilirsiniz. Ya da böyle bir şeyi nasıl anlayacağınızı sorguluyor olabilirsiniz. Aklınıza ilk gelecek yöntem web sitesi adının başındaki yeşil güvenli yazısı olabilir. Ancak bu da çözümlerden biri değil.

ssl sertifikası

Bugün twitter üzerinden Fatih Hamurcu‘nun yayınladığı tweetlere göre Binance borsası için tam da anlattığımız dolandırıcılık yöntemi uygulanmış. Ve çözüm olarak da borsalara google da aratarak değil de direkt olarak alan adını yazarak erişmenizi ve sonrasında sık kullanılanlara ekleyip oradan erişim sağlamanızı öneriyor.

Bu yöntemin bir açık olmadığını, özel karakterlerin latin alfabesi benzerlerine çevrilerek domainlerin orjinallerinin sanki aynısıymış gibi alınmasını sağlayan bir yöntem olduğunu belirten Hamurcu, dikkatli olunması gerektiğine tekrar dikkat çekti.

Ayrıca bu yöntemden korunmak için daha etkili çözümü de anlatan videoların bulunduğu bir tweet daha paylaştı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment