Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Kripto Para Borsalarının Yüzde 88’i Düzenleme İstiyor ve Büyük Bir Piyasa Çöküşünden Korkuyor

Ödeme şirketi Mistertango‘nun yaptığı bir ankete göre, kripto para borsalarının %88’i endüstrinin düzenlenmesini istiyor ve olası bir piyasa çöküşünden ciddi anlamda endişe duyuyor.

‘Endüstri Düzenleme İçin Haykırıyor’

Kripto para borsaları ve endüstri adeta bir düzenleme için haykırıyor. Peki bunun sebebi tam olarak ne?

Görünüşe göre bu istek henüz ham olan piyasanın olası bir büyük piyasa çöküşü yaşayabileceği endişesinden ve 2018 yılının ilk yarısında görülen kripto para devalüasyonundan daha kötü bir değer kaybı yaşanabileceği korkusundan kaynaklanmakta.

Yine de, araştırmanın katılımcıları piyasayı düzenlerken ve belirli kurallar getirirken bunların çok titizlikle yapılması gerektiğini ifade etmekte. Katılımcıların bu vurgusunun temel nedeni ise düzenleme adı altında kripto para gelişiminin önüne geçilip, yeniliğin tamamen kesilmesinin engellenmesi.

Yapılan basın açıklamasına göre, Asya, Avrupa, Güney Amerika ve Okyanusya kıtalarından 24 borsa araştırmaya katılmış ve bunların hepsinin günlük 100 milyon doların üzerinde trading hacmi bulunmakta. Araştırmadan elde edilen kilit noktalar ise şu şekilde:

  • Kripto para borsalarının %88’i düzenleme istiyor.
  • Kripto para borsalarının %17’si çok sıkı düzenlemenin kripto para birimlerine en büyük tehdidi oluşturduğunu düşünüyor.
  • Kripto para borsalarının %30’u piyasa için en büyük tehdidin önemli bir kripto çöküşü olduğunu düşünüyor.
  • Kripto para borsalarının %40’ı kripto ile ilgili işlemleri fonlama konusunda bankalar tarafından uygulanan engellerin kaldırılmasının, kripto para kabulünü arttıracağını düşünüyor.
  • Kripto para borsalarının %55’i kripto para kullanıcılarının Müşterini Tanı ve Kara Para Aklamayı Önleme kontrollerine, aynı geleneksel finans sistemindeki müşteriler gibi tabi tutulması gerektiğini düşünüyor.

Mistertango firmasının İşletme Müdürü Gabrielius Bilkstys sonuçlar hakkında şu yorumda bulundu

”Endüstri düzenleme için haykırıyor ve katılımcılardan gelen cevaplar bunu kanıtlar nitelikte. Belirsizlik en büyük korku olurken, düzenleme unsuru ihtiyacımız olan istikrarı sağlama konusunda kritik bir öneme sahip. Ne yazık ki şu an düzenleyici konuda dünyada veya başka bir belirli bölgede herhangi bir fikir birliği yok. Kripto para birimlerinin, itibari para birimlerinin sahip olduğu her yerde olma ve ölçeklenme seviyesine ulaşabilmesi için, kripto para sektörünün uyum sağlaması ve düzenli bir kriter çerçevesine sahip olması gerekmekte. Bu sebeple düzenleme etmeni, kripto para sektörünün gelişimi için bir engel değil, katalizör görevi üstlenecektir.”

CEX.IO isimli kripto para borsasının CEO’su Oleksandr Lutskevych de benzer bir açıklamada bulundu:

”Şu an kadar endüstri düzenleme konusunda bir yorumda bulunmamıştı. Bir çok kişi kripto şirketlerinin düzenleyici çevreden kaçınmak istediğini düşünüyordu ancak bu asıl istenilen şeyden çok farklı. Endüstri, düzenleme unsurunun piyasanın olgunlaşmasını sağlayıp, bu sayede işletmelerin kripto para birimlerini yasa dışı işler için kullandığı suçlamasından kurtulmasını mümkün kılacağını düşünüyor.”

Bu yıl gerçekten Bitcoin için çok zorlu bir yıl oldu ve BTC son bir ay içerisinde yakaladığı ivmeyi de kaybetmiş gibi görünüyor. Bitcoin bugün ciddi bir düşüş yaşadı ve BTC’nin basın saatine göre birim fiyatı 7.800 doların altına kadar geriledi.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment