Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Kripto Para Borsası CEO’su Belediye Başkanı Adayı Oldu

OTCBTC isimli kripto para borsasının CEO’su Yi Ting Cheng, ya da kripto para camiasında daha da iyi bilinen adıyla xdite, Tayvan’ın başkenti Taipei’de yapılacak yerel seçimlerde, belediye başkanlığına aday olduğunu açıkladı.

Dünya çapında ünlü bir  geliştirici ve hacker olan ve 2012 Facebook Hackathon’un da en büyük ödülün de sahii olan Cheng’in sahibi olduğu OTCBTC borsası da, Coinmarketcap verilerine göre işlem hacmi baz alındığında tüm dünyada 64. sırada yer alıyor.

Kendi resmi Facebook sayfasından yaptığı açıklama ile başkanlık için yarışacağını duyuran Cheng, küçüklüğünden beri ”işten anlayan bir belediye başkanı” istediğini ancak bu işe uygun kimseyi bulamayınca, kendisinin adaylığını koyduğunu açıkladı. 35 yaşındaki iş kadını, Facebook postunda şu ifadeleri kullandı:

”Belediye başkanlığı için 8 adauy yarışıyor ve birçoğu ziyadesiyle yaşlı. 60 ve 70 yaşın üstündeler. Hiçbirinin dünyada neler olup bittiğine dair en ufak bir fikri dahi yok. Neyle karşılacakları ve bunlara nasıl çözümler bulacakları konusunda hiçbir şey bilmiyorlar. Bana kalırsa belediye başkanı olacak kişide yürek, para, hırs ve iş yönetimi tecrübesi olmalı. Bunların hepsi bende var.”

Cheng, belediye başkanı seçilmesi halinde Tayvan’ın başkenti Taipei’yi bir Blockchain cennetine dönüştürmek istediğini belirtirken, Taipei’nin Blockchain konusunda öncü bir şehir olması için var gücü ile çalışacağını da sözlerine ekledi.

Cheng, ayrıca seçilmesi durumunda kripto paralar ile ilgili iyimser düzenlemeler yapacağının sinyallerini verirken; Çin, Japonya ve Güney Kore gibi ülkelerle aynı coğrafi bölgede bulunmalarının da, Blockchain cenneti bir şehir olma hedeflerine kendilerini bir adım daha yaklaştıracağına inandığını belirtti.

Cheng, klasik bir Blockchain dernekleri ve federasyonları kurmanın yanı sıra, Taipei’de bir kripto para yatırım bankası açmak istediğini de belirtti.

Taipei bu yılın başında IOTA ile bir iş birliği anlaşması imzalamış ve şehirde ikamet eden vatandaşların kimlik verileri, diğer kişisel bilgileri gibi işleri ve şehirdeki kirlilik oranını yakalayacak sensörler gibi yenilikçi teknolojiler için IOTA’ya güvendiklerini belirtmişti.

Dünyanın en akıllı şehirlerinden birisi olmayı amaçlayan Taipei’nin Cheng’in belediye başkanı seçilmesi halinde nasıl bir dönüşüm geçireceği merak konusu.

Bu arada, geçtiğimiz Şubat ayında konuşan Tayvan merkez bankası başkanı da, Blockchain teknolojisi odaklı çözümleri kurum olarak sıkı bir şekilde araştırdıkları bilgisini kamu oyu ile paylaşmıştı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment