Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Kripto Para Borsasının Eski CEO’su Hakkında Suç Duyurusunda Bulunuldu!

Tayland Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC), eski Zipmex Tayland CEO’su hakkında suç duyurusunda bulundu.

Kısa süre önce Zipmex’e kripto para alım-satım ve aracılık hizmetlerini askıya alma talimatı veren Tayland SEC, şimdi de eski CEO Akarlap Yimwilai’ye yolsuzluk ve dolandırıcılık kapsamında suç duyurusunda bulundu.

Açıklamaya göre SEC, Zipmex Z Cüzdanında tutulan müşteri varlıklarının hüküm ve koşullardaki değişikliklerle ilgili bir duyuru yapılmadan önce denizaşırı dijital cüzdanlara aktarıldığını tespit etti. Akarlap Yimwilai Ağustos 2018 ile Kasım 2023 tarihleri arasında Zipmex Thailand’ın CEO’luğunu yapmıştı.

SEC ayrıca Zipmex Thailand tarafından sunulan raporların şimdiye kadar tespit edilen mali bilgilerle tutarsız olduğunu öne sürdü.

Bu nedenle Zipmex Thailand’ın yanlış beyanlarda bulunarak dolandırıcılık yaptığı düşünülmektedir.

Borsa 2022 yılının Temmuz ayında para çekme işlemlerini durdurmuştu. Zipmex, kullanıcı mağduriyetlerinin önüne geçmek için Z cüzdanlarında kademeli olarak kripto para çekme işlemlerini açacağını duyurmuş fakat süreç sağlıklı şekilde yürütülememişti.

Zipmex özellikle 2022 yılındaki ayı piyasasında ciddi hasarlar aldı ve son dönemde maddi açıdan zorlu bir duruma sürüklenmişti. Borsanın kullanıcılarına 97 milyon dolardan fazla borcu olduğunu düşünülüyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!