Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Kripto Para Fiyatları Tahvil Faiziyle Düştü

Kripto para piyasası, cuma gününe %10 oranında düşüşle başladı. Piyasanın toplam değeri 1.4 trilyon doların altına geriledi. Bitcoin ve altcoin fiyatlarında %20’ye kadar varan oranlarda düşüş yaşandı. Bu düşüşü, yükselen tahvil faizlerinin tetiklediği düşünülüyor.

Bitcoin fiyatı, cuma günü 11 Şubat tarihinden bu yana ilk kez 45.000 doların altına düştü. Ethereum, Binance Coin, Cardano, Polkadot ve XRP fiyatları %16’ya kadar varan oranda geriledi.

bitcoin-fiyati-dustu

Fiyatlara genel bakış

  • Kripto paralarda düşüş: Piyasanın toplam değeri bu hafta içerisinde 1.8 trilyon dolara kadar yükselmişti. Cuma günü 1.4 trilyon doların altına düşen piyasa, dört günde 400 milyar dolar kaybetti.

  • Hisse piyasalarında durum farklı değil: Cuma gününe düşüşle başlayan tek piyasa kripto para piyasası değil. Nikkei 225 %4 oranında düşüş kaydetti. İngiltere’deki FTSE 100’de 7 puanlık; Almanya’daki DAX’ta 96 puanlık, BIST 100’de 43,68 puanlık düşüş görüldü.

  • Altın değer kaybediyor: Ons altın fiyatı 11 puanlık düşüşle 1.759 dolara gerilemiş durumda. Gram altının alış fiyatı 417,13 liraya düştü.

Piyasalardaki düşüşün sebebi ne?

  • Dolar güç kazanıyor: Haftanın başında düşüşe geçen dolar, dün 7.2240 liradan işlem görürken bu sabah 09:30 7,44 liraya yükseldi.

  • Tahvil faizleri yükseliyor: ABD’de 10 yıllık hazine tahvilinin faizi, perşembe günü %1,550 seviyesine kadar çıktı. Tahvil faizindeki yükselişin, kripto para gibi riskli piyasalardan para çıkışına yol açtığı düşünülüyor.

  • Ekonomik görünüm olumlu: ABD’de perşembe günü yayınlanan verilere göre ülkedeki işsiz sayısı, bir önceki haftaya kıyasla kayda değer miktarda azaldı. Tahvil faizleri, gelen aşı haberleri ve enflasyon beklentisi sonrası yükseldi.
Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!