Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Elon Musk Soruşturma İddiasına Yanıt Verdi

Tesla ve SpaceX CEO’su Elon Musk, Bitcoin ve Dogecoin ile ilgili yaptığı açıklamarla sık sık gündeme geldi. ABD’deki Menkul Kıymet ve Borsa Komisyonunun (SEC), Musk hakkında piyasa manipülasyonu yaptığı gerekçesiyle soruşturma başlatmış olabileceği iddia edildi.

Elon Musk’ın paylaştığı tweetlerin, Dogecoin (DOGE) fiyatını doğrudan etkiliyor olabileceği düşünülüyor. Bazı uzman isimler, onun bu paylaşımlarının yasal sorunlar doğurabileceğini dile getirmişti.

SEC soruşturma başlatmış olabilir

İsmi paylaşılmayan kaynaklara göre SEC, Elon Musk hakkında bir soruşturma başlatmış olabilir. Konuyla ilgili yapılan haberler, soruşturmanın Dogecoin tweetleri ile ilgili olduğunu öne sürüyor.

ABD Menkul Kıymet ve Borsa Komisyonu, soruşturma iddialarına ilişkin bir açıklama yapmadı. Musk, 2018 yılında Tesla hisseleri ile ilgili yaptığı paylaşımlar sonucunda SEC ile bir uzlaşma sağlamıştı. The Guardian haberine göre Musk, 2019 yılında Tesla hakkında tweet atmadan önce şirket avukatlarına danışmayı kabul etti.

“Umarım başlatırlar”

SEC’nin Musk hakkında yeni bir soruşturma başlatıp başlatmadığı henüz bilinmiyor. Tesla CEO’su, böyle bir soruşturmadan çekinmiyor gibi görünüyor.

Musk, olası bir Dogecoin soruşturması hakkındaki görüşlerini yine Twitter üstünden paylaştı. SEC ile ilgili konuşurken “Umarım soruşturma başlatırlar. Harika olur.” ifadelerini kullandı.

elon-musk-sec-umarim-baslatirlar
Kaynak

DOGE fiyatı düşmeye başladı

Dogecoin, cuma sabahında %11’lik bir düşüş ile başlangıç yaptı. Hala en büyük 15 kripto para birimi arasında yer alan DOGE, 0.049 dolardan işlem görmekte.

Coin, 8 Şubat günü 0.0817 dolara kadar yükselmişti. Son 14 gün içerisinde %29 oranında değer kaybeden DOGE, yıllık grafikte hala %1.890 yükselmiş durumda.

14-gun-doge-grafigi
14 günlük DOGE grafiği
Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!