Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Kripto Para Firmaları, Elektrik Masraflarının ‘Aşırı’ Artışı Sonucu İlgilileri Dava Eetti!

Washington eyaleti içerisinde önemli bir kamu bölgesi olan Grant County‘nin başı, kripto para firmaları ile belada. Dokuz kripto para firması, Grant County kamu yetkililerini ve kurumlarını, özellikle kripto para madencileri için önemli olan elektrik masraflarını ”uygunsuz bir şekilde arttırmak” yüzünden dava etti.
Grant County kamu hizmeti bölgesi (Grant PUD), yaptığı bir açıklamada resmen dava edildiklerini ve bunun kripto para madencilerine yüklenen elektrik zamlarından kaynaklandığını duyurdu. 8 Ocak tarihinde yapılan bir toplantıda, komisyon üyeleri Tom Flint, Dale Walker ve larry Schaapman’ın yanı sıra eski komisyon üyeleri Terry Brewer ve Bob Bernd’in ve 10 PUD çalışanın daha yasal mücadele masraflarının Grant PUD tarafından karşılanacağı belirtildi.
Kripto para firmaları sadece bölgeyi değil, yukarıda adı geçen komisyon üyelerini ve çalışanları da elektrik zamlarını onaylamak yüzünden dava etti. İlçe boyunca toplam 50,510 müşteriye hizmet veren Grant PUD, geçtiğimiz Perşembe yayınladığı bir bildiride davanın farkında olduklarını ve ay sonundan önce federal mahkemeye şikayet hakkında yanıt vereceklerini aktardı.
Kripto para madencileri 1 Nisan tarihinden itibaren ciddi zamlar ödemek zorunda kalacaklar ve yetkililer bunun geri kalan bölge vatandaşlarının elektriğini korumak ve arada denge kurmak için olduğunu açıkladı. Kademeli olarak artacak oaln zam, 2019 yılında %15, 2020 yılında %35 ve 2021 yılında ise %50 artışa neden olacak.

Kripto para firmaları dünyanın dört bir yanında yaşanan elektrik zamları nedeniyle oldukça zor günler yaşamakta ve bunların bir çoğu geçtiğimiz tarihlerde Moğolistan’a taşınarak işlemlerini devam ettirme yoluna gitti.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment