Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

TenX CEO’sunun İstifasına Tepkiler Sürüyor – Topluluk Kızgın

2017 yılında yapılan ICO fonlamasında 80 milyon dolar toplayan kripto para startup firması, şu sıralar topluluğu ile sıkıntılar yaşamakta. Singapur tabanlı kripto para cüzdanı TenX, geçtiğimiz tarihlerde kurucu ortağı ve eski CEO’su Julian Hosp‘un adının karıştığı spekülasyonlar ve daha sonra kendisinin istifası ile gündeme gelmişti.

Hosp, Bitcoin hakkında yaptığı fiyat tahminlerinin yanı sıra, 2.2 milyon dolar değerinde PAY tokeni dumpladığı iddiasıyla da sektörde tanınan birisiydi. İstifasını veren eski CEO, daha sonra elindeki bütün PAY tokenlerini ve diğer varlıklarını, Bittrex adresine gönderdiğini iddia etmişti. CEO’su istifa eden firmanın başı ise artık daha büyük bir belada çünkü Hosp olayından sonra PayX’in tokeni PAY, dolar karşısında inanılmaz bir değer kaybına geçti ve bütün kripto para birimleri düştüğü yerden kalkmaya başladığında bile, çift haneli düşüş ile yatırımcıları paniğe sürükledi.

Son 15 günlük grafiğe bakıldığında %46.5 düşüş yaşayan PAY, son yedi gün içerisinde ise %20 değer kaybetti.

TenX topluluğu ise bu fiyasko yüzünden meydana gelen durumdan rahatsız olduklarını ve TenX ekibinin projeyi iyi yönetemediğini vurguladı. Topluluk üyelerinin birçoğu sadece CEO’yu değil, firmanın yönetimsel kapasitesini ve söz verilmesine rağmen hala piyasaya sürülmeyen Visa uyumlu kripto bankamatik kartlarının gecikmesini de eleştirdi.

CryptoGod12 isimli kullanıcı Reddit üzerinden konu hakkında şunları aktardı:

”Japonya içerisinde söz konusu kartı piyasaya sürdüklerini söylüyorlar ancak Japonya içerisindeki insanlar bunu elde edememiş ve bu yüzden buna cevabım hayır. 30 milyon dolarlık ICO fonları ve sözde ”gelişimden” sonra bile, hiçbir ‘lanet’ kart yok.”

TenX topluluğu, CEO Hosp’un eski bir piramit şeması olan Lyoness ile bağı olduğunun bilinmesinden sonra hala devam ettirilmesinin de sorumsuzluk olduğunu vurgulamıştı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment