Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Kripto Para Fonlarından Hacim Artışı İle Büyük Çıkış: Kurumsallar Bu Altcoin’e Yöneldi

Dijital varlık yöneticisi CoinShares tarafından paylaşılan verilere göre kripto para piyasasındaki kurumsal fonlardan geçtiğimiz hafta içerisinde net 30 milyon dolarlık para çıkışı oldu.

Coinshares’in resmi blog sayfasında paylaşılan verilere göre Bitcoin’de (BTC) düşüş yavaşlarken kurumsal fonlardan para çıkışı yaşandı. Geçtiğimiz hafta 8,3 milyon dolarlık para girişini bildiren Coinshares, bu hafta da 30 milyon dolarlık fon çıkışı yaşandığını açıkladı.

Geçtiğimiz hafta oldukça düşük olan kurumsal fonlardaki işlem hacimleri bu hafta artış gösterdi ve toplamda 866 milyon dolarlık işlem gerçekleştirildi.

Bitcoin fonlarından toplamda 17,5 milyon dolarlık çıkış gözlemlenirken short (kısa) Bitcoin fonuna 1,1 milyon dolar değerinde küçük bir para girişi yaşandı. Ethereum’da (ETH) ise fon çıkışları 5 haftadır sürerken bu hafta 9,1 milyon dolar para çıkışı görüldü. Ayrıca kurumsal yatırımcılar FTX çöküşünden etkilenen Solana’ya (SOL) yöneldi ve bu altcoin’de 5 haftadır para girişi yaşanıyor.

Bitcoin ve Ethereum gibi birçok altcoin’de de para çıkışı yaşandı. Ancak FTX iflasıyla birlikte yaşanan problemlerin sonunda birçok kurumsal yatırımcının tedirgin olduğu Solana’ya 4 haftadır para girişi yaşanıyor. Solana’ya bu hafta da 700 bin dolar para girişi gerçekleşirken Ripple’dan (XRP) 300 bin dolar para çıkışı gerçekleşti.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!