Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Kripto Para Girişimleri, Birkaç İnce Hamle İle Facebook Reklam Yasağını Deliyor

Birkaç ay önce, ünlü sosyal paylaşım sitesi Facebook, yaptığı açıklama ile bünyesinde ICO ve kripto para alakalı ürünlerin reklamının yer almayacağını açıklamış; bu durum o dönem için zaten güven vermeyen piyasada, kendini ciddi bir fiyat düşüşü olarak göstermişti.

Ancak görünen o ki kurnaz bazı pazarlamacılar, thenextweb’in haberine göre birkaç ufak taktik ile Facebook’un reklam filtreleme sisteminden kaçarak; sitenin yasağını delmeye devam ediyor.

İşin komik ancak bir o kadar da trajik boyutu; aslında bu taktik öyle aman aman zor bir şey değil, aksine hayli basit. Kripto para reklamı filtresine takılmamak için Facebook’ta yapmanız gereken tek şey, yasaklı kelimeleri kullanmamak. İşte bu sebeple birçok pazarlamacı, kripto paranın İngilizce’si olan cryptocurrency yerine, reklamlarda c-currency kısaltması gibi çeşitli varyasyonları kullanarak, yasaktan kaçmayı başarıyor.

Olayın artık iyyice ayyuka çıkması ile birlikte, birçok kullanıcı ünlü sosyal paylaşım platformu Reddit’te olayı diğer insanlar ile paylaştı. Örneğin, size yakın zamandan bir sponsorlu kripto para reklamı gösterelim:

Örnekte de görüldüğü gibi, reklam gönderisinin açıklamasında ‘kripto paralar’ ifadesinin İngilizcesi olan cryptocurrencies yerine c-currencies kısaltması kullanılarak, filtrelemeden, dolayısı ile yasaktan kaçınılmış.

Bu durum ve birçok benzeri, Facebook’un başına son günlerde gelmeye başlarken bazı dikkatli gözler; bu durumun Şubat ayından beri devam ettiğini belirtiyor.

Konuyla ilgili geçtiğimiz günlerde açıklamalarda bulunan ve ismi açıklanmayan bir Facebook sözcüsü, kripto paralar ve ICO’lar ile ilgili reklamların yasaklanması konusunda daha ağır çalışmalar yapacağını söylese de, bu olayın henüz tezahür ettiğini söylemek güç.

Facebook’un kripto paralar ile ilgili reklam yasağını, diğer internet devleri Google ve Twitter da takip etmişti. Bakalım, onların filtreleme sistemleri; Facebook’un sistemi kadar kötü mü, yoksa daha mı iyi? Bunu ancak zaman gösterecek…

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment