Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Samoa Merkez Bankası OneCoin’i İnceleme Altına Aldı

Samoa Merkez Bankası, Kripto para birimleri yatırım projeleri hakkında inceleme başlattı.

OneCoin daha önceden de Hindistan, Finlandiya ve İtalya’nın da dahil olduğu birçok ülke tarafından bir saadet zinciri olduğu iddiasıyla soruşturmalara maruz kalmıştı. Hatta 2017 yılında saadet zinciri kullandığı gerekçesiyle İtalya hükumeti tarafından 2.59 milyon € para cezasına çarptırılmıştı.

Samoa’daki yetkililer, OneCoin’in reklamını yapan kişilerin potansiyel yatırımcıları hedef alarak ülkedeki vatandaşları dolandırıp dolandırmadığını öğrenmeye çalışıyor.

Samoa Merkez Bankasının müdürü Maiava Atalina Ainu’u-Enari‘nin yerel bir haber ajansına yapmış olduğu açıklamada şunları söyledi:

“Bu insanların parasını kapmak için kurulmuş bir tuzak. Şu anda yatırımcılara söylemekte oldukları şey eğer şimdi 1000$ yatırım yaparsanız 4 ay içerisinde yatırımınızı 10 katlayacağız yani 10,000$ alabileceksiniz.”

Yerel haber ajansında belirtilen başka bir haberde Samoa din adamlarının da bu saadet zincirine karışmış olabileceğini belirtmekte fakat nasıl bir rol üstlendikleri henüz kesin olarak belirlenememiş olmakta.

Yapılan soruşturmaya ek olarak Merkez Bankası yatırımcılara yönelik bir uyarı da yayımladı. Bu uyarıda yatırımcıların OneCoin ve Kripto para birimleri yatırımları gibi gözükmekte olan saadet zincirlerinin teşkil ettiği risklere dikkat etmeleri gerektiğine dikkat çekti. Ayrıca henüz hiçbir kripto işletmesinin merkez bankası tarafından onaylanmamış olduğunu da hatırlattı. Açıklama şu şekilde devam etmekte:

“Kripto para birimi üzerine bir takım projelere sahip birkaç girişimci CBS (Central Bank of Samoa) ile iletişime geçerek işletmelerinin ve ürünlerinin onaylanmasını talep etti. Fakat bu işletmelerin hiç biri hükumetin detaylı bir araştırma amacıyla talep etmekte olduğu gerekli bilgileri sağlamakta başarılı olamadılar.”

Ainu’u-Enari, OneCoin’in hükumetin gözlemi altında olan tek kripto para yatırım projesi olmadığını belirterek hükumetin olası kripto yatırımcılarını risklerden ve dolandırıcılık ile potansiyel bir ilişkisi bulunan şirketlerden korumak için çalışmakta olduğunu belirtti.

Roma’nın bir günde kurulmadığı sözüyle konuşmasına başlayan Ainu’u-Enari şu şekilde devam etti:

“Yavaş ve emin adımlarla farkındalık yaratma amaçlı etkinlikler, programlar ve finansal sistemimiz içerisinde gerekli iç kontrolleri gerçekleştirmekteyiz.”

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

4 Comments

  • Mehmet han
    Posted 23 Nisan 2018 - 02:14 02:14

    koin bülteni cok sahtekarlık peşinde koşuyorsun onecoini doğru düzgün haber yapamadan sahneye çıkmayın rezil olursunuz.

  • Serkan
    Posted 22 Nisan 2018 - 14:58 14:58

    Koinbulteni sayfamdan sildim Yalan yazıyorsunuz
    Niye milleti kandırıyorsunuz Müslüman yalan yazmaz yalan konuşmaz Onecoin hakında yazdığınız yarısı yalan

  • Aydın
    Posted 22 Nisan 2018 - 10:19 10:19

    Başka bir yalan habere verdiğim cevabı burada da paylaşıyorum
    Ama sizin haberiniz biraz daha objektif çünkü yorum yapmadan söylentileri copy/past yaparak haberi aynen yayinlamissiniz
    Samoa da ONECOIN/ONELIFE/DEALSHAKER ‘ı kullanarak dolandırıcılık haberlerini bizde duyduk ama bunun ONECOİN ile alakası olmayan adi bir dolandırıcılık tir

    OneCoin

    (Geçtiğimiz 18 ayda OneCoin’e yönelik birçok soruşturma yürütüldü. Hindistan Haziran 2017’de OneCoin’i resmi olarak “apaçık bir ponzi şeması” şeklinde nitelerken, 2 ay sonra İtalyan yetkililer şirkete 2.5 milyon Euro ceza kesecekti.)

    Öncelikle 18 ay değil 3 yil ve evet doğru birçok yerde soruşturmalar oldu ama hiçbirinde ONECOİN hatalı bulunmadı ve ceza almadı ❗Hepsi mahkeme kararlariyla bireysel olduğu ispatlandı ❗
    Yazıya göre cevabını vereyim
    Hindistan da mahkeme kararıyla ONELİFE’in (ONECOİN değil) ponzi olmadığı ve dolandırıcıların ONECOIN/ONELİFE yi kullandıkları onaylandı ve tutuklandılar. ONECOİN de bu kişilerin hesaplarını dondurdu ❗
    İtalya’da da aynı durum sözkonusu
    ONECOIN/ONELİFE ‘yi kullanarak dolandırıcılık yaptıkları bunun şirketle alakası olmadığı mahkeme ön kararıyla ispatlandı ❗ Verilen 2.5 milyon euro cezada alınmadı . Şuanda ONECOIN/ONELIFE/DEALSHAKER İtalya’da legal bir şekilde çalışmakta.

    (OneCoin’in merkezsiz bir kripto parası veya halka açık defteri yok. Şirketin Bulgaristan’daki ofisi polis baskınına uğrarken, şirkete yönelik uluslararası soruşturmalar ve davalar sürüyor. Çeşitli ülkelerde açığa çıkan skandallar OneCoin’in büyük bir soygun olduğunu ortaya koyuyor. OneCoin’in Çin’deki faaliyetlerini araştıran yetkililer şirketin 30 milyon dolarına el koymuştu.)

    Bulgaristan soruşturması hakkında ;
    Evet şirketin merkezi Sofya’da Almanya , Bulgaristan savcıları ve 50 kişilik Avrupa birliğinden araştırmacı ve hukukçuların da olduğu bir araştırma yapıldı ve soruşturma devam ediyor. (muhtemelen Bitcoin toplulukları tarafından yapılan asılsız ihbarlarla)Ancak bu soruşturmanın 6000 sayfa ÖN raporlarinda ONECOİN BLOCKCHAİN OLDUĞU VE İŞLEMLERİNDE HERHANGİ BİR İLLEGAL YAPI OLMADIĞI belgelendi şuan sonuç raporları bekleniyor . Bu arada bütün dünyada legal bir şekilde çalışmalarına devam ediyor ❗
    Çin’deki 30 milyon USD de doğrudur ama oda bireysel dolandırıcıların karıştığı bir olaydır
    ONECOİN ı kullanarak dolandırıcılık yapmak çok kolaydır , birkaç salak bulursun ona ONECOİN adını kullanarak şirkette olmayan kazanç planlarıyla aklını alırsın tezgahına düşürürsün hele hele Çinde bu çok daha kolaydır çünkü ONECOİN ve kripto para kullanıcılarının yaklaşık %70 ı Uzakdoğu ulkelerindedir .
    Çin de ONECOİN çok popüler dir , Sahtekarlarin bu populeriteyi kullanarak çıkardıkları sahte ONECOİN (WANCOIN) ile milyonlar dolandirdilar ❗
    Bir şirkete bireysel dolandiriciliklar la çamur atmak çok kolaydır .Sektörden örnek vereyim .
    Bitcoin bir aldatmaca mı?Bolivya hükümeti, Bitcoin’i piramit aldatmacası olarak kullandığı için 60 kişiyi tutukladı?
    Japonya son zamanlarda bitcoin / Fiat aldatmaca kullanarak 12 kişi tutuklandı çünkü bir aldatmaca mı?
    BU yasadışı faaliyetler için Bitcoin aldatmacadir diyebilirmiyiz
    Google arama motoru Çin’de uzun zaman yasak ! Google aldatmaca mi ?
    Facebook şu aralar skandallar dan dolayı mahkemede!?!?!
    Soruşturma geçiren her şirkete dolandırıcı demek ne kadar doğru ??

    (Şirketin geçtiğimiz yıl Vietnam lisansına sahip olduğu iddiası da ülke hükümeti tarafından yalanlandı. Aralarında Tayland, Hırvatistan, Finlandiya ve Norveç’in de bulunduğu birçok ülke, yatırımcıları şirkete yatırım yapmanın riskleri hakkında uyardı.)

    Vietnam da Networkerler in kendilerinin düzenlediği uydurma bir belgedir ve bunu şirket’te yalanladı bu kişiler hakkında yasal işlem başlatıldı ve hesapları donduruldu .
    Saydığınız ülkelerin hiçbirinde resmi olarak ONECOİN hakkında halkına risk bilgilendirmesi yapmadı , hepsin de şuanda yasal olarak ONECOIN/ONELIFE/DEALSHAKER çalışmaktadır .
    Ayrıca yatirimcilarina böyle bir uyarıda bulunamaz çünkü ONECOİN şuan yatırım şirketi değildir❗ yatırım yapılmaz❗. Sirket ONECOİN kripto parasını 08.10.2018 de halka açacaktır ve o zaman kadar sadece alınan eğitim paketlerinde olan tokenlerle ya madenci olursun yada ONELİFE ‘de Network yaparsın (şirketin kesin kulallariyla bağımsız pazarlamacı olarak) Yani yukarıda ki olaylar gibi yapılan şirket dışı uygulamalarda Networker sorumludur❗

    Yaklaşık 3 yıldır siz ve kopyala yapıştır yaptığınız cointelegraph ve behindmlm gibi ONECOİN düşmanlarının bütün iftiraları boş çıktı artık eski yaptığınız haberleri yeniymis gibi tekrar tekrar yayınlıyorsunuz .

    Bütün dünya artık denetlenebilir,vergilendirilebilir yasadışı işlemlerde kullanilmiyan ONECOİN sistemi gibi coin sistemler istiyor .bu konuda bütün kurumlar devletler hergün bir bildiri yayınlamaya başladı.

    Sistemde dünyaya K Y C yi (knew your costumer) tanıştıran ilk ONECOİN dir
    Ve bunu Blocklar içerisinde uygulayan TEK KRIPTO PARA❗
    Şimdi artık herkez KYC istiyor ❗yasal olarak coin’i paraya çevirmeden coin ile alışveriş yapılan ödeme birimi için olmazsa olmazdı K Y C ❗

    Daha detaylı bilgi isterseniz ve yayınlarsanız bilgilendirebilirim. Yeterki doğrular yazilsin❗

  • Köksal
    Posted 10 Nisan 2018 - 12:23 12:23

    Şunu bu bankanın ortaya sunduğu iddaalar çok yakında boşa çıkacak italyada olduğu gibi çünkü onecoin hiç bir zaman kimseye şukadar para yatır bukadar para kazanacaksin demedi böyle bir şey yok ben 2 yıldır bu şirkette yatırımcıyım böyle bir şey ne duydum ne gördüm bu iddaalar dolandırıcılık yapmaya çalışan şahısların iddaaları işte o şahıslar tutuklanmalı. Italyada şirket tamamen aklandı ve dava düştü bir çok kişinin hevesi kursağında kaldı

Leave a comment