Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Kripto Para Hackerları Trump’ın Seçim Sayfasını Hacklediler

Kripto para hackerları, ABD başkanı Donald Trump için seçim kampanyasını yürüttüğü internet sitesine bir hack saldırısı gerçekleştirdi. Bilgisayar korsanları hackledikleri sayfa aracılığıyla şantaj söylemlerinde bulunarak, para koparmaya çalıştı. 

ABD başkanlık seçimlerinden son düzlüğe girilirken, hem bu seçimin adaylarından biri hem de Amerika Birleşik Devletleri’nin görevdeki başkanı olan Donald Trump, kripto para dolandırıcılarının eline düştü. 3 Kasım’da gerçekleşecek olan ABD başkanlık seçimleri için Trump kampanyalarının yürütüldüğü internet sitesi bilgisayar korsanları tarafından hacklendi.

Trump’un internet sitesine yapılan saldırıyı gerçekleştiren kaynak henüz saptanamadı. ABD’deki yetkililerin hala bilgisayar korsanlarının izini sürdükleri biliniyor.

“Elimizde gizli konuşmalar var”

New York Times tarafından verilen bilgilere göre, hacklenen internet sitesi yarım saat kadar bilgisayar korsanlarının elinde kaldı. Hackerlar, Trump ve ailesi hakkında çok gizli konuşmalara erişimi olan birden fazla cihazı ele geçirdiklerini iddia ettiler. Dolandırıcılar hackledikleri site aracılığı ile ellerindeki kayıtları paylaşmak ya da paylaşmamak için belli adreslere Monero gönderilmesini istediler.

trump-kripto-para-hack
Saldırganların Monero yollanmasını istediği adresler. Kaynak

Hackerlar, ellerindeki kayıtların paylaşılmasını isteyenler ve istemeyenler için ayrı adresleri hedef gösterdi. Sonunda hangi cüzdandaki miktar fazla ise o şekilde hareket edileceği belirtildi. Hackerların özellikle izlemeyi zorlaştıran gizli yapısı sebebi ile Monero gönderilmesini istedikleri düşünülüyor.

The Verge’nin haberine göre; bunun yanı sıra hackerlar siteyi ele geçirdikleri 30 dakika boyunca sahte bir FBI açıklaması görünümde bir yazı yayınlayarak, Trump yönetimini koronavirüsün yayılmasında rol oynadıkları ve 2020 seçimlerini yönlendiren dış güçler ile iş birliği yaptıkları için suçladılar.

trump-kripto-para-hack
Hackerların FBI süsü ile sitede yayınladığı bildiri. Kaynak
Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!