Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Kripto Para İle Kira Ödenebilecek

Dijital kira işlemcisi ManagerGo ödeme uygulamasına Bitcoin‘i, Litecoin‘i ve Ethereum‘u entegre ediyor. Yakın zamanda kiracılar kripto paraları kullanarak aylık olarak kiralarını ödeyebilecek.

Uygulama Coinbase‘in uygulama programlama arayüzünü (API) kullanarak ödemede kullanılan herhangi bir dijital para birimini ABD dolarına dönüştürecek ve bu parayı kiracılarıyla birlikte kullanan ev sahiplerine aktaracak.

ManagerGo iş stratejisi başkan yardımcısı Chaim Lowenstein, Technical.ly ile yaptığı görüşmede şirketin kripto paraları tutmak ya da kripto paralara yatırım yapmak gibi bir niyetinin olmadığını, gelen kripto paranın direkt olarak devlet parasına dönüştürüleceğini söyledi:

“Bunu yapabileceğimizi fark ettik. (Kripto parayı) dönüştürerek de riski ortadan kaldırıyoruz. Sanki biri bilyelerle ödeme yapmak istiyormuş da bizim bu bilyeleri devlet parasına dönüştürme imkanımız varmış gibi olacak.”

New York tabanlı şirketin sahibi olduğu veya yönettiği bir mülk yok. Bunun yerine kiracılar ve ev sahipleri arasında bir ödeme platformu olarak hizmet veriyor.

Lowenstein’ın söylediğine göre şirket, kripto paraları da platforma entegre etmenin şirketin itibarı açısından önemli olacağına inanıyor. Şirket yapılan birkaç anket sonrasında fazladan ödeme seçenekleri eklemenin ilgi göreceğini fark etmiş.

Lowenstein: “Bunun işleri daha güzel hale getireceğini düşündük.”

Kripto paralara da fırsat veren kira uygulamaları nadir olsalar da bu yılın başlarında İsviçre merkezli VisionApartments, Bitcoin’i de ödeme olarak kabul edeceğini açıklamıştı. Ancak ManageGo’nun aksine VisionApartments, kripto para ödemelerini yalnızca kendi mülklerinde kabul ediyor.

 

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment