Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Kripto Para Kabulü Avrupa’da Artmayı Sürdürüyor!

Kripto para birimlerinin dünyanın dört bir yanında yayılması son hız devam ederken, özellikle Doğu ve Merkez Avrupa içerisinde son yıllarda belirgin bir büyüme söz konusu. Hırvatistan ve Slovenya gibi Avrupa ülkeleri de kripto paraların kullanım olanaklarını avantajlı bulup yüzünü bu yeni teknolojiye çeviren ender ülkelerden iki tanesi olarak öne çıkmakta.

Kripto paraların ve özellikle Bitcoin’in ilk üretilmesinin arkasındaki en büyük sebep, insanların kendi ekonomik özgürlüklerine kavuşabilmeleri ve bankaların insanların özgürlüklerini ellerinde almasını engelleyebilmek olarak bilinmekte. Satoshi Nakamoto da ünlü ABD krizi sonrası Bitcoin‘in whitepaper’ını piyasaya sürdüğünde bu amacı güttüğünü net bir şekilde belirtti. Şu sıralar enflasyonun pençesinde olan Venezuela ve Arjantin gibi ülkelerin vatandaşları kendi itibari paralarına olan güveni kaybetmekte ve yavaş yavaş BTC ve benzerlerine geçiş yapmakta.

Ancak kripto paralar sadece ekonomik olarak sıkıntıların yaşandığı ülkelerde değil, Slovenya veya Hırvatistan gibi ”kendi yağlarında kavrulan” ülkelerde de artış yaşayabilmekte. Slovenya’nın başkenti olan Ljubljana içerisinde yer alan 475.000 metre karelik bir ticari alışveriş merkezi olan Bitcoin Şehri, söz konusu ülkede kripto para kullanımını en çok arttıran etmenlerden birisi. Elipay isimli kripto para uygulamasının da yardımı ile beraber ülkedeki birçok kişi ilgili merkezden kripto paralar ile alışveriş yapabilmekteler.

Elipay CEO’su konu hakkında yaptığı açıklamada sadece Slovenya içerisinde 300’den fazla noktada kripto para entegrasyonuna ulaştıklarını ve yakında Hırvatistan içerisinde de benzer bir ağa ulaşacaklarını dile getirdi.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment