Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Nijeryalı Yatırımcıları Dolandırdığı İddia Edilen Kripto Para Borsası, Regülatöre ”Şikayet Edildi”

Estonya merkezli bir kripto para firması olan Paxful Inc., zorunlu hesap kapatma işlemleri ile Nijerya vatandaşı yatırımcıları milyonlarca dolar değerinde dolandırmak ile suçlanıyor. 7 Nisan tarihinde yerel bir medya kaynağı tarafından yayınlanan haberde, Nijerya menşeli kar amacı gütmeyen bir kurum olan UGRP’nin, 2 Nisan tarihinde konu hakkında ülkenin finansal regülatörü Ekonomik ve Finansal Suçlar Komisyonu’na (EFCC) dilekçe yazdığı belirtilmekte.

UGRP yöneticisi Shalom Olaseni’nin imzası bulunan bildiri temel olarak Paxful isimli kripto para borsasının Nijeryalı yatırımcıların hayatları boyu biriktirdiği yatırımları onların hesaplarını askıya alarak ve cüzdanlarını pasif hale getirerek ele geçirdiğini ve söz konusu kullanıcıların hiçbir yasa dışı eyleme karışmadığını bulmalarına rağmen sahip oldukları fonları iade etmeyi reddettiğini vurgulamakta.

Yapılan soruşturmalar sonucu suçlamaların yersiz olduğunun bulunmasına rağmen kullanıcıların fonlarının geri iade edilmemesinin ”sözleşmeye ve haklara aykırı” olduğunu dile getiren kurum yetkilileri, 2018 yılında 20 milyon dolarlık kazanç elde eden Paxful kripto para borsasının gelirinin %40’ının Nijeryalı vatandaşlardan geldiğini de dile getirmekteler. Nijeryalı yatırımcıların en çok kullandığı kripto paralar ise Bitcoin (BTC), Ethereum (ETH) ve Litecoin (LTC) gibi gözükmekte.

Dolandırıldığını iddia eden Samuel Olanrewaju isimli yatırımcı Punch isimli yerle haber kaynağına yaptığı açıklamada 2018 yılının Kasım ayından bu yana 15.750 dolar değerinde BTC’sinin elinden alındığını ve borsanın kendisine yersiz suçlamalarda bulunduğunu vurguladı.

Finansal regülatör ise konuyla ilgili henüz bir açıklamada bulunmadı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment