Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Yaklaşık 200.000 Kripto Trader’ı Likidite Oldu

Bybt verilerine göre geçtiğimiz son 24 saat içerisinde 180.000’den fazla kripto para trader’ı, likidite oldu. Bitcoin fiyatı, aynı zaman diliminde yaklaşık %10’luk düşüşle 45.000 doların altına indi.

Bitcoin fiyatı, Coinbase verilerine göre şubatın ortalarından beri bu kadar düşük olmamıştı. CoinGecko’nun hesabına göre kripto para piyasasının bugün öğleden sonra 2.38 trilyon dolar olan toplam değeri, 2.12 trilyon dolara geriledi.

5 saatte 1 milyar dolar tasfiye oldu

Piyasada sadece 5 saat içerisinde 1 milyar dolarlık pozisyon likidite edildi. Tekil pozisyonlar üstünden hesap yapan Bybt’e göre toplamda 180.000’den fazla trader, bu hareketlilik sırasında REKT oldu. Geride kalan yalnız 1 saat içinde, 244 milyon dolarlık pozisyonun likidite olduğu varsayılıyor.

Saat bazında incelendiğinde, likidite olan pozisyon miktarının Türkiye saatiyle 19:00’dan sonra çoğalmaya başladığı görülüyor.

bitcoin-kripto-para-coin-likidite

Kripto para fiyatları neden düşüyor olabilir?

Bu soruya apaçık bir yanıt vermek mümkün olmasa da, bugün Tesla CEO’su Elon Musk’ın Bitcoin’le ilgili açıklamalarının gündeme geldiği biliniyor. CNBC, Türkiye saatiyle 23:15’te, “Elon Musk, Tesla’nın (bilançosundaki) Bitcoinleri satabileceği sinyalini verdi.” şeklinde manşet geçti.

Elon Musk, bu hafta Bitcoin madencilerinin fosil yakıt tüketimini eleştirdi ve kripto para topluluğu içinde bir tartışmaya yol açtı. Twitter’daki CryptoWhale adlı bir hesap, Musk’ın kripto para topluluğundan tepki görmesinin ardından:

“Bitcoinciler, gelecek finansal dönemde Tesla’nın tüm Bitcoinlerini sattığını görünce kendilerini tokatlayacaklar. Ne kadar tepki aldığı düşünülürse, Elon Musk’ı (bu yüzden) suçlamam.” açıklamasında bulundu.

Tesla CEO’sunun buna yanıtı, tek kelimeyle, “Kesinlikle.” oldu. Musk, bundan önce Bitcoin’in merkeziyetsizliğine ilişkin bir yorum yapıp, şunları söyledi:

“Aslında, Bitcoin epey merkezidir. (Bitcoin ağının) çoğunluğu, büyük maden şirketlerince kontrol ediliyor. Xinjiang’daki tek bir kömür madeninde sel oldu ve Bitcoin’in hash oranı %35 azaldı. Bu, kulağa ‘merkeziyetsizlik’ gibi geliyor mu?


GÜNCELLEME (10:19): Elon Musk, bu sabah yaptığı açıklamada Tesla’nın şu ana dek “hiç Bitcoin satmadığını” duyurdu.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!