Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Kripto Para Madenciliği, Öğrenciler Arasında Oldukça Popüler

Öğrenciler arasında kripto para madenciliği giderek yaygın bir hal almaya başladı. Özellikle yurtlarda ve elektriğin de kontrata dahil edildiği ortamlarda, bundan faydalanan öğrencilerin madencilik yaparak kendilerine pasif gelir sağlaması, giderek daha da sık rastlanan bir durum haline gelmiş durumda.

Zaten bu konu ile ilgili yapılan araştırmalar da, madencilik öğrenci yurtlarında ve kampüslerde ne kadar popüler olduğunu ortaya koyan bir başka detay. Örneğin Cisco firmasının yaptırdığı bir araştırmada, enerji sektöründen sonra (oran yüzde 34), öğrenci yurtları ve üniversite kampüsleri, yüzde 22 ile, en fazla madencilik yapılan yer olarak dikkat çekmişti.

Konuyla ilgili bir açıklama yapan Cisco araştırmacısı Austin McBride da, bu popülerliğe şu sözlerle dikkat çekti:

”Eğer mining ekipmanınızı yurda bırakıp 4 yıl boyunca ona dokunmazsanız, muhtemelen okulun sonunda ciddi bir meblağ elinize geçecektir. Madencilik, özellikle büyük koinlerde artık çok zorlaştı ancak; eğer bunu yaparken elektrik masrafı ödemezseniz, o zaman işiniz çok kolay ve bu durum sizi çok iyi bir konuma getirir.”

Ancak konuyla ilgili yapılan araştırmalarda bu tarz bir yaklaşımın cezai sorumluluklarının da olabileceği ifade ediliyor. Bu tarz işlerin öğrenilmesi durumunda yetkililerin soruşturma açabileceklerini ifade eden Bitpro madencilik firması CEO’su Mark D’Aria, ayrıca üniversite kampüslerinde yapılan madencilik faaliyetlerinin büyük bir kısmının ekipmandan ziyade klasik GPU temelli cihazlardan yapıldığının da altını kalın harflerle çiziyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment