Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Kripto Para Madencilik Şirketi 58 Milyon Dolar Kayıp Yaşadı

Aslen bir biyoteknoloji şirketi olan ancak daha sonradan kripto para madenciliği yapmaya başlayan Riot Blockchain, geçtiğimiz yıl genelinde toplamda 58 milyon dolar kayıp yaşadığını açıkladı.

Bundan yalnızca birkaç ay önce kripto para sektörüne giriş yapan ve kripto para madenciliğiyle gelir elde etmeye çalışan Riot Blockchain bu hedefine pek ulaşamamış gibi görünüyor.

Şirket geçtiğimiz günlerde 2018 yılına ilişkin mali raporunu yayınladı ve rapordaki tablonun pek olumlu olmadığını söyleyebiliriz. Şirket rapordaki bilgilere göre geçtiğimiz yıl genelinde 58 milyon dolar değerinde kayıp yaşadı.

Raporda verilen bilgiler bu kaybın büyük ölçüde taksit ödemelerinden ve değer düşüşünden kaynaklandığını gösteriyor. Şirket her ne kadar kripto para madenciliği sayesinde kayda değer oranda gelir elde etmiş olsa da bu sayının giderleri karşılamadığını görebiliyoruz.

Mali rapordaki veriler Riot Blockchain’in yıl genelinde 1.081 Bitcoin ve 3.023 adet Litecoin kazdığını, bunlardan bir kısmının Bitcoin Cash’e dönüştürüldüğünü ve yıl genelinde 7.7 milyon dolar değerinde gelir elde ettiğini gösteriyor.

Uzun vadeli bir borcu olmadığını iddia eden Riot Blockchain, taksit ödemeleri gibi şeyler sayılmazsa yıl genelinde yüzde 33 oranında büyüme gösterdiğini belirtiyor. Şirket ayrıca günümüzde hala ABD’deki Menkul Kıymet ve Borsa Komisyonu (SEC) tarafından araştırılmaya devam ediyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment