Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

OKEx 1 Günde Yüzde 40 Artan Mirror Protocol’ü Listeliyor: MIR nedir?

Mirror Protocol (MIR) 1 günde %40 artış göstererek rekor tazeledi. OKEx borsası MIR tokenı listeleyeceğini açıkladı. Mirror Protocol ve MIR token nedir?

DeFi tokenları dikkatleri üzerine çekmeye devam ederken Mirror Protocol de rekor tazeleyenler kervanına katıldı. Mirror fiyatı 1 günde %40’a yakın artış göstererek 4,87 dolara kadar çıktı ve rekor kırdı. MIR 30 günde %270’ten fazla değerlendi. Mirror fiyatı yalnızca 1 ay önce 0,89 dolarda tüm zamanların en düşük değerini görmüştü.

mirror-protocol-MIR-fiyat

MIR fiyatı yakaladığı ivme ile kırdığı rekorun ardından piyasa değerini de 134.5 milyon doların üzerine taşıdı. Mirror için günlük ticaret hacmi ise yaklaşık 62 milyon dolara dayandı. Mirror yatırımcısı yenilenen rekordan sonra OKEx listeleme duyurusu ile bir kez daha sevindi.

Mirror-protocol-MIR-fiyat-grafik
MIR fiyatı için 24 saatlik değişimi gösteren grafik. Kaynak

OKEx borsası Mirror’ı listeliyor

Günlük ticaret hacmi bakımından ilk üçte yer alan kripto para borsası OKEx yayınladığı duyuru ile Mirror yatırımcılarına listeleme müjdesi verdi. Borsadan yapılan açıklamaya göre kullanıcılar 29 Ocak 2021 günü Türkiye saatine göre 13:00’te MIR için mevduat işlemlerine başladılar.

OKEx kullanıcıları MIR/USDT paritesi kapsamında alım-satım işlemlerine yine 29 Ocak’ta TSİ 15:00’te başlayabilecekler. MIR için para çekme faaliyetleri platformda 1 Şubat 2021’de TSİ 13:00’te aktif hale gelecek.

Mirror Protocol (MIR) nedir?

Mirror Protocol, geleneksel varlıkların “mAssets” denilen dijitalleştirilmiş versiyonlara dönüştürülmesine olanak tanıyan bir merkeziyetsiz finans projesidir. Mirror, bu varlıkların akıllı sözleşmeler tabanında kullanılmasını ve blockchain ekosisteminde işlem görebilmesini amaçlar.

Terra ve Ethereum tabanında çalışan Mirror Protocol, “mAssets” dediği dijitalleştirilmiş varlıklar ile bazı avantajlar sunmaktadır. mAssets, bir bütünü alma zorunluluğu olmadan kesirli miktarlarda satın alınabilir ve satılabilir.

Mirror Token (MIR) projenin kendi kripto parasıdır ve kullanıcılarına platformdaki yönetişim kararlarında söz sahibi olma hakkı kazandırır. MIR token Uniswap, KuCoin, Bithumb, Coinone, 1inch Exchange ve MXC.COM borsalarında listelenmektedir. Maksimum arzı 370.5 milyon olarak açıklanan MIR için dolaşımdaki arz 29 Ocak 2021 itibarıyla 28 milyondur.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!