Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Kripto Para Piyasalarında Düşüş Eğilimi Var Ancak Yatırımcılar Hala İyimser

Kripto para piyasalarının bugün (16 Nisan) itibariyle hafif düşüş yaşaması nedeniyle Bitcoin’in (BTC) fiyatı 8000 $ Ethereum’un (ETH) fiyatı ise 500 $ civarında seyrediyor.

BTC’nin fiyatı geçen hafta 30 dakika içerisinde gerçekleştirdiği 1000 $ sıçrayışı sonrası nispeten istikrarlı bir yükseliş eğilimi gösterdi.

BTC şu anda yaklaşık 8,033 $ ’dan alıcı buluyor, ancak son 24 saatlik (bu yazının hazırlandığı saatin öncesindeki) süre zarfında yaklaşık yüzde 5 oranında düşüşler yaşadı.

BTC Value & Volume

Aynı zamanda ETH da son 24 saatlik bir süre içerisinde yaklaşık yüzde 5 oranında düşüş gösterdi ve yaklaşık 500 $ civarında fiyatlanmakta.

ETH Value & Volume

CoinMarketCap’te listelenen ilk on kripto paradan sadece altkoin Cardano (ADA) yükseliş gösterdi. Son 24 saatte yaklaşık yüzde 8 değer kazandı ve haberin yayına hazırlandığı esnada yaklaşık 0,245 dolarlık fiyattan işlem görüyordu. Cardano’nun yükseliş grafiği göstermesi ve CoinMarketCap’te 24 saatlik işlem hacmi açısından en yüksek ikinci kripto para olmasının nedeni olarak ise Huboi kripto para platformunun Cardano’yu bugün listesine ekleyeceği haberi neden olarak gösterilebilir.

Cointelegraph yazarı Joseph Young, tüm alt koinlerin Bitcoinin peşine takılmak zorunda olmadığı bir borsa görüntüsünden daha memnun olduğunu belirtilerek bugün şöyle tweet attı:

https://twitter.com/iamjosephyoung/status/985821738180071424

“Kripto para piyasası konusunda şu anda daha fazla rahatım, çünkü kripto paralar daha bağımsız hareketleri göstermeye başladı.

Bitcoin bugün büyük hareketler yapmadı, ancak Cardano % 11 ve ICON% 8 arttı. Bu gibi sadece BTC trendini takip etmeyen kriptonun paraları seviyorum.”

Toplam piyasa hacmi ise 12 Nisan’da kırdığı seviye olan 300 milyar doların üzerinde yaklaşık 319 milyar dolar seviyesinde seyretmekte.

Toplam Piyasa Büyüklüğü

Total Market Capitalization

Bu hafta ise kripto para sektöründe cesur tahminlerde bulunuldu. Büyük yatırımcı Tim Draper, CNBC Fast Money programından Brian Kelly ve kripto para konusunda iyimser duruş sergileyen Wall Street tahmincisi Tom Lee’nin BTC’nin 2018’de 25.000 dolara ulaşacağı iddaaları ile paralel olarak BTC’nin 2022’ye kadar 250.000 dolara çıkacağı tahmininde bulunmuştu.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment