Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Kripto Para Piyasası Düşerken Altın Satışı Yükseldi

Avrupa merkezli online altın satıcısı CoinInvest’in yöneticisi Daniel Marburger 17 Ocak Çarşamba günü Bloomberg ile yaptığı röportajda şirketin yalnızca 16 Ocak günü içerisinde yaklaşık 30 kilo altın (1 milyon $’dan daha fazla) sattığını iddia etti.

Bu hafta Bitcoin ve hatta genel olarak kripto para piyasası için oldukça oynak geçti ve Bloomberg gibi bazı kaynaklar yatırımcıların bu süre zarfında biraz daha istikrarlı varlıklar aramaya başladıklarına inanıyor. 16 Ocak Salı günü epey fazla kripto parayla birlikte Bitcoin de ağır darbe yedi ve piyasa %40’ın üstünde düşüş yaşadı. Bu düşüş hemen hemen 18 Ocak’a kadar sürdü ve bu süre zarfında altın yatırımında bir artış yaşandı.

Marburger röportaj sırasında 16 Ocak gününde, kripto paraların düşüşe geçtiği günde, altın satışının beş kat artış yaşadığını söyledi.

“Salı günü çok çılgın bir gündü” diyen Marburger “müşteriler kripto paralarını altına nasıl çevireceklerini sorarken emailler ve telefonlar susmadı” diyerek ekledi.

Buna benzer bir durum İrlanda merkezli GoldCore LTD’de de yaşandı. İrlanda merkezli şirkete göre geçtiğimiz üç aydır yatırımcılar sahip oldukları kripto paraları satıp altına geçiş yapıyorlar.

GoldCore’un yöneticisi Mark O’Byrne, kripto para piyasasından endişe duyan yatırımcılar hakkında Bloomberg’e şöyle bilgi verdi:

“Bize yaşanan devasa fiyat artışının sürdürülemeyeceğini ve bu konuda gergin olduklarını söylediler. İnsanların git gide bu dijital varlıkların geleneksel güvenli sığınaklardan (altından) çok daha yüksek risklere sahip olduğunu fark ettiklerini düşünüyoruz.”

Aralık 2017’de kripto para fiyatları rekor üstüne rekor kırarken ACG Analytics’te ABD makro strateji başı olan Larry McDonald, CNBC ile yaptığı röportajda yatırımcıların Kasım- Aralık 2017 zaman diliminde Bitcoin almak için altın sattıklarını söylemişti. O tarihlerde McDonald şöyle konuşmuştu:

“Kripto paralar altın sektörünü kesinlikle yeyip bitiriyor.”

Altın ve Bitcoin arasında sürekli olarak bir rekabet olduğunu biliyoruz. Yatırımcıların Bitcoin yükselirken Bitcoin’e, Bitcoin düşerken ise altına akın ediyor olması da altın ile Bitcoin arasında garip bir ilişki olduğunu gösteriyor.

 

CoinInvest

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment