Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Kripto Para Piyasası Yeni Yıla İyi Giriş Yapmıyor

Geride bıraktığımız cuma ve cumartesi günleri boyunca kripto para piyasası ciddi bir düşüş yaşadı. Piyasa hacmine göre ilk 20 listesinde olup da hala daha yeşilliğini koruyabilen yalnızca 4 kripto para (Cardano, NEO, Verge, TRON) var. Şuanda kripto para listesi büyük çoğunlukla kırmızı renge bürünmüş durumda.

En büyük kripto para olan Bitcoin cuma günkü zirvesi olan 15 bin 266 $’dan cumartesi günü 12 bin 350 $’a kadar düştü. 17 Aralık’ta 20 bin $ sınırını geçmeyi başaran Bitcoin için geçtiğimiz son iki hafta oldukça hareketli oldu. Bitcoin 20 bin $ seviyesinde yalnızca bir gün durabildi ve o zamandan bu yana yaklaşık %30 düşüş yaşadı.

Bitcoin Price Chart

Şuanda yaşanan düşüş de iki hafta önce başlayan düşüşün devamı gibi görünüyor ve ufukta hala daha toplanma belirtisi yok.

Yakın zamanda piyasa hacmi sıralamasında Ethereum’u geçerek en büyük ikinci kripto para haline gelen Ripple da %10’u aşkın düşüş yaşadı. Bu hafta genel olarak sağlam bir artış yaşayan Ripple da “kripto para katliamının” kurbanı oldu.

Ripple Price Chart

Ethereum sahipleri kısmen şanslı sayılabilir çünkü Ethereum pek şiddetli bir düşüş yaşamadı. Ethereum 29-30 Aralık arasında %10 civarlarında düşüş yaşayarak 769 $’dan 685 $‘a kadar düştü ancak kendini biraz toparladı ve şuanda tekrar 700 $ üstüne çıkarak 715 $ civarlarında seyrediyor.

Genel olarak baktığımızda 2017 yılı Ethereum için oldukça bereketli geçti. Senenin başında yalnızca 8 $ olan Ethereum 750 $ düzeylerini bile geçti ve bu yükselişin etkileri hala daha bitmiş değil.

Geçtiğimiz iki günde Bitcoin Cash, Litecoin, NEM, Dash, Monero gibi diğer önemli kripto paralar da düşüş yaşadı. Bu yıl kripto paraların büyük çoğunluğu için pek verimli oldu ve geçtiğimiz iki gün boyunca yaşanan düşüş, yaşanan hızlı artışların doğal sonucu olabilir. Bu düşüşün ardından büyüme pek ala kaldığı yerden devam edebilir.

Yıla nasıl başlarsak öyle gidermiş ama umuyoruz ki 2018’de yıl boyunca düşüş görmeyiz. Kripto para piyasasının ne kadar hızlı ve kolay değişebildiği ve yeni yıla girmeye hala daha saatler kaldığını düşününce, belki de yeni yıla düşüşle değil artışla girilir.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment