Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Kripto Para Piyasası Yeniden 2 Trilyon Dolara Yaklaştı

CoinGecko verilerine göre son yedi gün içerisinde sırasıyla %20,8 ve %28,4 oranlarında değer kazanan Bitcoin (BTC) ile Ethereum (ETH), çarşamba sabahı 46.000 dolar ve 3.200 doların üstünden işlem görüyor.

Kripto para piyasasının mayısın ortasında 2 trilyon doların altına düşen toplam değeri, bugün 1.98 trilyon dolara çıkıp o tarihten beri görülmüş en yüksek seviyeye ulaştı.

Binance Coin (BNB), Cardano (ADA), XRP gibi kripto paralar günlük bazda %10,6, %21,5 ve %10,5 oranlarında değer kazandı.

  • Dün iki ay aradan sonra ilk kez 200 günlük hareketli ortalamasının üstünde günlük kapanış yapan Bitcoin, bu seviyeyi korumayı başardı.

  • Yatırımcılar, son günlerde yaşanan yükselişin ardından 50 günlük hareketli ortalamanın 200 günlük hareketli ortalamayı yukarı doğru kesmesiyle oluşan olası bir golden cross’u gözlemeye başladılar.

  • On-chain analisti Will Clemente, bakiyesi 10.000 ile 100.000 adet Bitcoin arasında değişen cüzdanlara 19 Mayıs’tan bu yana toplamda fazladan 269.450 tane Bitcoin girdiğini ve değeri 10 milyon doları aşan işlemlerin hacminde bir büyüme olduğunu söyleyerek, “Büyük yatırımcılar bir süredir alım yapıyor.” iddiasında bulundu.

  • CryptoQuant’a yazan analistlerden biriyse türev borsalarından spot borsalarına gönderilen Bitcoin miktarını ve korku&açgözlülük endeksindeki yükselişi baz alarak, kısa vadede “çok derin olmayan bir düzeltmenin” görülebileceğini söyledi.
Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!