Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Güney Kore Merkezli Havale Şirketi, RippleNet’e Katıldı

Güney Kore merkezli ödeme hizmeti sağlayıcısı Global Money Express Co. (GME Remittance), Ripple’ın blockchain tabanlı küresel ödeme ağı RippleNet’e katıldı. Bu ortaklık ile Güney Kore ve Tayland arasındaki para transferlerinin hızlandırılması ve ölçeklendirilmesi planlanıyor.

Bugün yapılan açıklamaya göre banka dışı ödeme hizmeti sağlayıcılarından biri olan GME Remittance, RippleNet aracılığıyla Tayland’ın en büyük bankalardan biri olan Siam Commercial Bank’e bağlandı. Ortaklığın, SBI Holdings ve Ripple arasındaki ortak girişim olan SBI Ripple Asia aracılığıyla kurulduğu belirtiliyor.

GME Remittance, bu ortaklığın sonucu olarak ABD ve Avrupa’daki RippleNet koridorlarına bağlanmayı hedeflediğini, bu bölgelerdeki RippleNet müşterileriyle irtibat kurmak istediğini söyledi. Global Money Express Co. Direktörü ve COO’su Subash Chandra Poudel, “Ortağımız olarak Ripple’ı seçtik, çünkü RippleNet ile bir iki haftada yeni ortaklıklar kurup yeni ülkelere giriş yapabiliyoruz. Bu durum, rakiplerimize karşı bize bir avantaj sağladı.” ifadelerini kullandı.

Ripple, Asya-Pasifik’teki varlığını güçlendiriyor

Güney Kore ve Tayland arasındaki koridorda gerçekleşen işlem sayısının geçen yılın aynı dönemine kıyasla ikiye katlanarak büyüdüğünü belirten blockchain şirketi, aynı zamanda, Asya-Pasifik bölgesindeki işlem sayısının da geçen yılın aynı dönemine göre %130 oranında arttığını açıkladı.

Ripple, temmuz ayının sonunda Japonya’da bir On-Demand Liquidity (ODL) koridoru açmıştı.


Görsel: Ripple (Pixabay, görsel Koin Bülteni tarafından değiştirilmiştir)
Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!