Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Kripto Para Piyasası Yeniden Yeşillendi – Bitcoin 4.200 Dolara Çıkabilecek Mi?

Bitcoin ve diğer kripto para birimleri 21 Mart itibariyle ufak çaplı da olsa yeşillendi ve yükselişin buradan devam etmesi gerçekten de kripto para piyasası için baharın gelmesi şeklinde yorumlanabilir.

Lider kripto para birimi Bitcoin yaklaşık bir haftadır 4.000 dolar üzerindeki duruşunu korumakta ve basın saatine göre %0.87’lik bir yükseliş ile 4.077 dolara kadar çıktı. Birçok kripto para analisti ve uzman Bitcoin’in şuan aşması gereken en büyük engelin 4.200 dolar olduğunu vurgulamıştı ve yükselişin devam etmesi gerçekten de 4.200 doların test edilmesini sağlayabilir.

Diğer yandan toplam piyasa hacmine göre dünyanın en büyük ikinci kripto para birimi olan Ethereum da %0.82 civarında bir yükselişle 140 dolar üzerinde tutunmakta ve geçtiğimiz hafta gerilediği 130 dolar seviyesinin üstünde kalacağını göstermekte.

Top 10 kripto para birimi arasında düşüş yaşayan istisnai kripto paralar ise sırasıyla %0.03 ile EOS, %0.80 ile Binance Coin ve %0.83 ile Stellar gibi gözüküyor. Stellar Lumens geçtiğimiz haftalar içerisinde logo değişikliği yapmış ve Coinbase Pro listelenme haberi ile toplam piyasa hacmine göre en büyük beşinci kripto para birimliğine kadar yükselmişti.

Ancak daha sonra Binance Coin’in yükselişi ve Stellar’ın değer kaybetmesi ile XLM yeniden sekizinci sıraya düştü. Bunun yanı sıra geçtiğimiz ayın en çok ivme yakalayan kripto paralarından birisi olan Tron da onuncu sıradaki konumunu koruyor. Tron zamanında Cardano’yu geçerek toplam piyasa hacmine göre en büyük onuncu kripto para birimi olmuştu.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment