Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Kripto Para Piyasası Yeniden Yükselişe Geçti – Yükselişi Sağlayan Belirli Bir Sebep Var Mı?

Kripto para piyasası iki haftadan uzun süren bir düşüşten sonra, yeniden tamamiyle yeşil bir görüntüye sahip ve bu durum kısa vadeli gibi gözükse de şimdiden yatırımcılara rahat bir nefes aldırmakta. Özellikle Bitcoin’in önce 6.000 dolar, sonra 5.000 ve en son da 4.000 doların altına inmesi ile piyasayı ciddi bir panik havası kaplamıştı.

Düşüşün etkileri sadece kripto para birimlerinin birim fiyatından değil, aynı zamanda Twitter ve Reddit gibi sosyal medya platformlarında kripto para topluluğu üyelerinin birbirine sataşması ile de net bir şekilde gözlemlenebilmekteydi. 50 milyar doların üzerinde değer kaybı yaşayan kripto para piyasası, tabii ki yatırımcılara da zor anlar yaşattı.

Buna rağmen, basın saatine göre CoinMarketCap üzerindeki top 10 kripto para biriminin hepsi ciddi bir yükseliş göstermekte. Peki bu yükselişin belirli bir sebebi var mı?


Düşüşün nedeni tam olarak bilinmese de, geçtiğimiz saatlerde ve özellikle geçtiğimiz gün, inanılmaz oranlarda alt koin hareketliliği tespit edildi.

XRP ve EOS gibi alt koinlerde yaşanan hareketlilik kesin bir anlam çıkartmak için tek başına yeterli olmasa da, bunlar kripto para piyasasının kurumsal yatırımcıya dipten satın alma fırsatı verdiği şeklinde yorumlanabilir. 2019 yılında Nasdaq gibi dünya devi bir borsanın da kripto para piyasasına Bitcoin vadelileri ile giriş yapacağı haberi, kesinlikle piyasayı hareketlendirme konusunda etkiye sahip.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment