Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Kripto Para Piyasası Yükseliş Sonrası Düşüş Halinde

Kripto para piyasası bugün genel olarak düşüş halinde. CoinMarketCap verilerine göre en büyük 20 kripto para arasında yalnızca iki tanesi yeşil gözüküyor. Toplam piyasa hacmi 675 milyar $ düzeylerinde dolanıyor ve hala daha 11 Ocak’ta düşülen 630 milyar $ seviyesinden toparlanmaya çalışıyor.

Büyük Düşüşler

Piyasanın devi Bitcoin 24 saatlik grafikte %7’ye varan bir düşüş gösterdi ve an itibariyle 13 bin 430 $ düzeyinde seyrediyor. Bitcoin düşüş yaşıyor olsa da fiyatı hala daha 22 Aralık’taki 12 bin 850 $ seviyesinden fazla.

12 Ocak’a kadar yüzde 20’ye yakın artış göstermiş olan Ripple (XRP) 24 saatlik zaman diliminde %10 düşüş göstermiş durumda.

Ripple Charts

Görsel: CoinTelegraph

11 Ocak’ta MoneyGram ile ortaklığını açıklayan Ripple artış göstermeye başlamıştı ancak daha sonradan MoneyGram, Ripple’ı yalnızca deneme programında kullandığını açıkladığında bu artış düşüş halini aldı. Twitter’da bir kullanıcı konuyla ilgili şöyle bir yorumda bulundu:

“Ripple’ın yazısı MoneyGram XRP’yi test dışında da kullanacakmış gibi göstermeye çalışıyor. Ripple yıllardır bunu yapmakla biliniyor. MoneyGram gibi bir şirkete ‘test’ yapması için para ödüyorlar ancak aslında XRP’yi yükseltmek için pazarlama ürünü satın alıyorlar.”

MoneyGram’in cevabı ise şu şekilde oldu:

“Merhaba. Bu MoneyGram içindeki uluslararası süreçlerinde test edilecek bir pilot program ve müşteri tüketimi için değil.”

IOTA da buna benzer bir düşüş yaşadı. Aralık ayının başlarında IOTA’nın Microsoft ile ‘ortaklık’ kurduğuna dair söylemler daha sonradan IOTA tarafından açıklığa kavuşturulmuştu ve Microsoft’un IOTA’nin pazar alanında yalnızca bir ‘katılımcı’ olduğu belirtilmişti. Bununla beraber IOTA’nın fiyatı biraz daha sabitlendi.

Son 24 saate baktığımızda Cardano ve Tron ise sırasıyla %11 ve %13 civarlarında düşüş yaşadı. Haber yazım saatinde Cardano fiyatı 0.75 $, TRON fiyatı ise 0,09 $ düzeyinde.

Bugünün en ağır darbesini ise 20.sırada olan ve 24 saatte %17 civarında düşüş yaşamış ReiBlocks (şu anki fiyat 20,37 $) oldu. 12 Ocak’ta ilk 20’de bulunan koinlerin hepsi artış yaşarken yalnızca iki koin düşüş halindeydi ve bunlardan biri RaiBlocks’tu.

RaiBlocks’un yaşadığı düşüşün sebebi olarak yakın zamanda koinin web cüzdanının riskli olduğuna dair çıkan haberler gösterilebilir. Haberler çıktığından beri cüzdan offline durumda.

RaiBlocks Charts

Görsel: CoinTelegraph

Kazananlar

Şu anki değerlere göre son 24 saati en verimli geçiren koin NEO. %9 artış yaşayan NEO birkaç haftadır olumlu yönde ilerliyor. CoinMarketCap verilerine göre 24 Aralık’ta 52 $ olan NEO an itibariyle 151 $ seviyesine kadar gelmiş durumda.

Günün bir diğer kazananı ise 24 saatte %6 büyüme gösteren Ethereum Classic. An itibariyle 42 $ gibi bir fiyata sahip olan Ethereum Classic’in yaşadığı bu artışın sebebi olarak Bitcoin ve Ethereum Classic yatırım fonu olan Grayscale’in yöneticisi Michael Sonnenshein gösterilebilir. Sonnenshein 12 Ocak’ta CNBC ile yaptığı röportajda Ethereum Classic’i baz alarak dijital para yatırımcılığının geleceği hakkında konuştu.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment