Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Kripto Para Piyasasında Telegram Botları Revaçta: Token Fiyatları Uçuyor!

Popüler mesajlaşma platformu Telegram üzerindeki bot uygulamaları aracılığıyla yapılan ödeme yöntemleri çeşitlilik kazanırken ilgili kripto paralara karşı talep kayda değer oranda arttı.

Telegram’a kripto para ödemelerininin entegre edilmesiyle birlikte Telegram bot tokenlarına yönelik talep arttı. Artan taleple doğru orantılı olarak Telegram bot tokenlarının piyasa değeri 100 milyon dolara yaklaştı. Bu kategoriye önderlik eden kripto para ise Unibot (UNIBOT) oldu.

UNIBOT tarafından yapılan paylaşımda, on-chain analiz firması Dune Analytics verilerine göre geçtiğimiz hafta token’ın %54’ün üzerinde artış gösterdiğini ve kullanıcı sayısında istikrarlı bir artış olduğunu bildirdi. Son 24 saat içerisinde %21’lik yükseliş sergileyen UNIBOT, yazım esnasında 82,60 dolardan işlem görüyor.

CoinGecko verilerine göre bu kategorideki benzer tokenlarda da ciddi yükselişler yaşandı. Telegram bot tokenlarının neredeyse tümü son 7 günlük periyotta yeşil yaktı. Özellikle son günlerin en popüler botları BoltBot (BOT) 24 saat içerisinde %385 yükselirken CollabLand (COLLAB) ise aynı süre zarfında %353 yükseliş performansı sergiledi.

Unibot’un yatırımcıların ilgisini çeken hamlesi ise dağıttığı ödüller oldu. Veriler, Unibot kullanıcılarının uygulamayı kullanarak 54 milyon dolar değerinde token ticareti yaptığını ve platformun yaklaşık 1 milyon dolarlık geliri kullanıcılara geri dağıttığını gözler önüne serdi.

Telegram bot geliştiricisi Wallet geçtiğimiz hafta yaptığı açıklamada, WalletPay isimli altyapısı sayesinde Telegram aracılığıyla Bitcoin (BTC), Tether (USDT) ve Toncoin (TON) ile ödemelerinin önünü açtığını açıklamıştı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!