Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Kripto Para Sektörü Bakkt Platformunun Açılışını Bekliyor

Dünyaca ünlü ekonomi ve finans devi ICE’nin Bakkt platformu ile ilgili yaptığı açıklamanın ve ortaya koyduğu vizyonun üzerinden tam 6 ay geçti ancak şu anda Bakkt Platformu’nun ne zaman kullanıma gireceği henüz netlik kazanmadı.

Başlangıçta Ocak ayı olarak ifade edilen giriş tarihi, şu an itibariyle ertelenmiş gibi görünürken, Bakkt’ın daha sonra yaptığı 2019’un ilk çeyreği açıklamasında da zaman giderek daralıyor. Mart’ın bitmesine 12 gün kala henüz herhangi bir gelişme yaşanmazken; platformun ne zaman açılacağı konusunda ise kripto para yatırımcılarının bekleyişi sürüyor.

Sektöre kurumsal yatırımcı akışını arttıracak ve tamamen regüle olacak olması ile diğerlerinden pozitif ayrışan Bakkt’ın, önemli bir etki yapacağı kesin ancak; platformun bir türlü açılmaya muktedir olamaması az da olsa endişelerin artmasına yol açmış durumda.

İlk olarak 24 Ocak olarak açıklanan tarih CFTC’nin incelemeleri ve regülasyon netleşmeleri sebebi ile ertelenirken; CFTC’nin Bakkt ile ilgili olarak henüz bir açıklama yapmaması, platformun erken Nisan sonunda açılacağı anlamına da geliyor.

Amerika’da hükümetin kapanması ve yaşanan diğer sıkıntıların da Bakkt’ın açılışının gecikmesinde etkili olduğu ifade edilirken, yatırımcılar merakla platformun açılacağı tarihe kilitlenmiş durumda.

Bakkt’ın da sektörün iyileşmesini beklemesi ve adımlarını daha garanti atma yolunu tercih etmesi, yaşanan ertelemenin birbaşka sebebi olarak gösteriliyor. Bakalım, merakla beklenen bu platform, ne zaman aktif hale geçecek ve ne zaman Bakkt’ın etkisi sektörde görülecek?

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment