Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Ünlü Analist, Bitcoin’de Yaşanan Mini Rallinin Sebebini Açıkladı

Bir süredir yatay bir seyir gösteren Bitcoin, son olarak 4 bin dolar barajını aşmayı başardı ve yatırımcılarına az da olsa bir umut verdi. 4100 dolarlara kadar çıkan BTC, bu yazının kaleme alındığı dakikalarda 4030 dolarlara düşse de, analistlerin büyük bir kısmı, sektördeki trendin yavaş yavaş olumluya döndüğünü ifade ediyor ve bu durumdan duydukları memnuniyeti dile getiriyor.

Konuyla ilgili yapılan analizlerde bu yaşanan mini artışın ve trendin olumluya dönüşünün sebepleri de araştırılırken, konuya ilişkin fikirlerini paylaşan ünlü analist Luke Martin, yaşanan artışın önemli bir sebebinin de BitMEX’deki vadeli kontratların yenilenmesi olduğunu ifade etti.

Twitter’de görüşlerini paylaşan Martin, Bitcoin’de yaşanan bu son artış ile ilgili olarak şunları söyledi:

”BitMEX’in yeni çeyrek dönemlik vadeli kontratları bugün itibariyle trade edilmeye başlandı. Tarihsel verilere baktığımızda bu durumun genelde BTC’ye artış olarak yansıdığını görüyoruz. Bu sefer de farklı bir şey olmadı. Bana kalırsa artışta rol oynayan ana etmen bu. Gelecekte de bu tarihleri takvimde not etmekte fayda var çünkü belli ki piyasalar bu tarihleri çok fazla önemsiyor.”

Teknik manada da grafiğin iyi şeyler söylediğini ve gösterdiğini söylemek mümkün. Ancak yine de bu rallinin çok net bir hamleye dönüşüp dönüşmeyeceği konusunda görüş ayrılıkları var. Bakalım, önümüzdeki dönemde bu konu ile ilgili olarak neler yaşanacak ve Bitcoin fiyatı hangi seviyeleri test edecek?

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment