Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Kripto Para Serbest Fonu Polychain Capital’in Varlıklarında Yüzde 40 Azalma!

Kripto para serbest fonu Polychain Capital’in yönetimi altında olan kripto para birimlerinin 1 milyar dolardan, 2019 yılının dördüncü çeyreğinde 5951.5 milyon dolara azaldığı tahmin edilmekte. Söz konusu gelişme 11 Nisan tarihinde Wall Street Journal tarafından okuyucularla paylaşıldı.

WSJ’nin kaynaklarına göre Polychain’in varlıklarındaki azalma temel olarak 2018 yılının Nisan ayı ile Aralık ayındaki süreç arasında gerçekleşti ki bu esnada kripto para birimlerinin toplam piyasa hacmi de %50 civarında bir gerileme yaşadı. Özellikle Kasım ayının ortalarında yaşanan Bitcoin Cash hard fork’u sonrası Bitcoin 6.000 dolar aşağısına gerilemiş ve bütün kripto para piyasasını da beraberinde %50 civarı bir düşüşe çekmişti.

San Francisco merkezli Polychain Capital, kripto para dünyasına 2016 yılında katıldı. Fonun yakın zamanda yaptığı yatırımlar arasında blockchain ödeme firması Celo’nun stabil koin projesi ve fiziksel teminatlı kripto para vadelilerinin alınıp satılacağı borsa kurmayı amaçlayan Coinflex yer alıyor.

Yakın zamanda yapılan bir araştırmada da vurgulandığı üzere, 2018 yılında yaşanan kripto para piyasası çöküşü nedeniyle ilk defa kripto para risk sermayelerinin sayısı, kripto para serbest fonlarının sayısını geçmiş ve piyasada yıllardır yaşanmayan bir noktaya gelindiğini ispatlamıştı.

2018 ayı piyasası sadece kripto para serbest fonlarını etkilemekle kalmadı ve kripto paralarla ilgili neredeyse bütün sektörler ve firmalar sert bir düşüş yaşadı. Dünyanın en büyük kripto para borsalarından bazıları çözümü yeni kripto paralar listelemekte ararken, Bitmain gibi kripto para madencilik devleri ise işten çıkarmalara başvurdu.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment