Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Kripto Para Şirketlerinden Zwoop İflasla Karşı Karşıya

Kripto para şirketlerinden Zwoop, çeşitli sorunlar nedeniyle iflasla karşı karşıya kalmış durumda.

The Next Web tarafından yapılan ve anonim kaynaklara dayandırılan bir habere göre Zwoop bünyesindeki çalışanlar bir süredir maaşlarını alamıyorlar. Bu habere göre şirket yalnızca kendi çalışanlarının ücretlerini değil, dış şirketlerden aldığı hizmetlerin ücretini de ödeyemiyor.

Cointelegraph gibi kaynaklara göre şirketin an itibariyle Londra merkezli bir pazarlama şirketine 42 bin sterlinlik, başka bir halkla ilişkiler şirketine ise 30 bin sterlinlik borcu bulunuyor.

İtalya’daki Alessandro Gadotti adlı bir girişimci tarafından kurulan bu şirket, geçtiğimiz yıl ABD‘li milyarderler Robert Friedland’dan 13 milyon dolar değerinde yatırım almayı başardı.

Şirket geçtiğimiz yılın Ağustos ayında bir ICO düzenlemek istediğini açıkladı ancak bu planlar daha sonra hayata geçirilmedi. Şirket Eylül ayında yaptığı başka bir açıklamada ICO planlarını askıya aldığını, şu an için hala danışmanlarla görüşülmeye devam edildiğini belirtti.

Yine The Next Web tarafından yapılan habere göre Zwoop, düzenleyeceği ICO’yla birlikte 30 milyon dolar civarında yatırım almayı bekliyordu. Ancak ICO’nun askıya alınmasıyla birlikte Gadotti şirketten ayrıldı. Ayrıca bir şirket çalışanı, yaptığı araştırmalar sonucunda şirket kasasından 2 milyon dolar değerinde paranın eksik olduğunu, bu paranın kaydının tutulmadığını fark etti.

Şirket çalışanları kısa süre içerisinde Gadotti ile iletişime geçerek kayıp parayla ilgili sorular sordular ancak Gadotti parayı kendisinin aldığı iddialarını reddetti. Gadotti’nin açıklamalarına göre kasadaki bu eksik para tamamen yasal amaçlar için harcandı.

Şirketin durumu zaman içerisinde yönde ilerleyecek henüz bilemiyoruz.

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment