Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Hindistan’da Kripto Para Karşıtı Bankaların Sayısı Artıyor

Hindistan‘ın en büyük bankalarından biri olarak gösterilen Kotak Mahindra Bank, banka müşterilerinin kripto para işlemi yapmasını istemiyor.

Twitter’daki “Indian CryptoGirl” adlı bir kullanıcı tarafından paylaşılan gönderilere göre Hindistan’daki bankalar, vatandaşların kripto para işlemi yapmasını istemiyorlar.

Bu bankaların arasında ülkenin en büyük ikinci özel bankası olarak gösterilen Kotak Mahindra Bank de bulunuyor. Hindistan Merkez Bankası bundan birkaç ay önce ülkedeki bankaların kripto para şirketleriyle işbirliği yapmasını engelledi.

Konuyla ilgili paylaşılan gönderilere göre ülkedeki bankalar, Merkez Bankası’nın bu kararını referans göstererek insanları kripto para işlemlerinden uzaklaştırmaya çalışıyorlar. İddialara göre Kotak Mahindra Bank, kullanıcılarına şöyle bir sözleşme imzalattırmaya çalışıyor:

“Hindistan Merkez Bankası tarafından alınan karar doğrultusunda Bitcoin de dahil olmak üzere hiçbir kripto para ile işlem yapmayacağım. Bunun yanı sıra, kripto para işlemi yapmam durumunda bankadaki hesabımın yasal olarak kapatılabileceğini kabul ediyorum.”

Twitter’da bu konuyla ilgili gönderi paylaşan kişilerin sayısı git gide artıyor. Hindistan’daki başka bir vatandaşın gönderilerine göre ülkedeki ATM’lerde dahi buna benzer uyarılar ve bildiriler görmek mümkün.

Bu gönderiye göre tam olarak hangi bankaya ait olduğu bilinmeyen bir ATM’nin ekranında şöyle bir mesajla karşılaşılıyor:

“Dijital paralar yasal para birimleri değillerdir ve Hindistan’da yasalarla korunmamaktadırlar. Banka hesabınızı kullanarak herhangi bir dijital para işlemi yapmamanızı rica ediyoruz.”

Hindistan’daki bankaların bu gibi adımlar atmaya başladıklarını geçtiğimiz gün paylaştığımız haberde de belirtmiştik. Ancak görünen o ki kripto para işlemlerine karşı çağrıda bulunan bankaların sayısı git gide artıyor. Hindistan’daki kripto para sektörü bu durumdan ne kadar etkilenecek göreceğiz.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment