Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Moğolistan Anlık Para Transferi İçin Dijital Para Kullanacak

Moğolistan’ın başkenti Ulan Batur’daki yetkililer, anlık para transferleri yapabilmek için yeni bir sabitkoin şirketiyle işbirliği yapmaya başladılar.

Ulan Batur şehrinin yerel yönetimi, Güney Kore merkezli bir Blockchain şirketi olan Terra ile işbirliği yapmaya başladı. Yetkililer, Terra’nın hizmetlerinden faydalanarak ülkedeki elektrik, doğalgaz gibi faturaların ödemelerini dijitalleştirmeyi planlıyorlar.

Asya’nın en büyük haber sitelerinden olan e27 tarafından yapılan habere göre Ulan Batur’daki yetkililer, Terra ile yaptıkları işbirliği kapsamında yeni bir deneme süreci oluşturacaklar. Bu süreç önümüzdeki altı ay içerisinde başlayacak.

Başlangıç aşamasındaki denemeler çoğunlukla Ulan Batur’daki Nalaikh ilçesinde yapılacak. Deneme süreci zaman içerisinde daha kapsamı bölgelere ve işlemlere yayılacak.

Konu hakkında yapılan haberlere göre Moğolistan’daki yetkililer, Terra’nın hizmetlerini hem eşten-eşe ödemelerde hem de mobil ödemelerde kullanmak istiyorlar. Yerel yetkililerin amacı özellikle kamu sektöründeki ödemeleri hızlı şekilde dijital hale getirmek.

Bir sabitkoin projesi olan Terra, Güney Kore’deki Ticket Monster adlı bir şirketin de kuruculuğunu yapan Daniel Shin tarafından kuruldu. Şirket geçtiğimiz yılın Ağustos ayında Binance Labs, OKEx ve Huobi gibi şirketlerden toplamda 32 milyon dolar değerinde yatırım topladı.

Moğolistan Merkez Bankası, bundan birkaç ay önce ülkenin en büyük telekomünikasyon şirketlerinden birine kendi dijital parasını oluşturma yetkisi tanıdı. Ülkedeki çeşitli kamu kuruluşları, dijital paralar sayesinde ekonomideki bazı sorunların çözülebileceğini düşünüyor.

Moğolistan’da başlayacak olan bu deneme süreci, ülkenin “dijitalleşme” aşamasını tam olarak ne kadar hızlandıracak göreceğiz.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment