Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Kripto Para Sitelerinin Tıklanmaları Düşüyor

Kripto para piyasalarının yaşadığı değer kaybı, web sitelerini de vurdu. Popüler kripto para haber ve takip sitelerinin tıklanma sayıları, bu yılın ilk çeyreğinde yaklaşık yüzde 55 ila 70 arasında düşerken uzmanlar, bu duruma kripto para piyasalarındaki düşüşün ve işlem hacminin azalmasının da etkisi olduğunu savunuyor.

Kripto paraların fiyatlarına ve hacimlerine bakma konusunda baş ucu kaynaklardan birisi olan Coin Market Cap isimli web sitesinin 1 Ocak – 30 Nisan arası verilerine bakıldığında, piyasalar ile ilgili şu veriler göze çarpıyor:

  1. Toplam market hacmi yaklaşık yüzde 30 oranında düştü
  2. Bitcoin, Ethereum, Ripple ve Bitcoin Cash gibi büyük koinlerin fiyatları, sırası ile yüzde 34, yüzde 10, yüzde 63 ve yüzde 45 oranında değer kaybetti.
  3. 24 saatlik toplam işlem hacimlerinde de düşüş olmasına rağmen bu parametre, diğerlerinden daha az etkilendi. Yaklaşık yüzde 7.5’lik bir düşüş yaşandı.

Piyasalardak yaşanan düşüşten nasibini alan bir diğer katılımcı ise web siteleri oldu. Kripto paraların yıl başından bu yana yaşadığı düşüş web sitelerini de vururken; sektörün en önde gelen 7 web sitesinin hitlerinde düşüşler yaşanıyor. Coin Market Cap, Coin Telegraph, Coin Desk, Bitcoin.Com, Crpyto Compare ve Coin Gecko isimli web sitelerinde ciddi düşüşler göze çarparken, yapılan araştırmalarda bu web sitelerinin tıklanma sayılarının neredeyse yüzde 60 oranında azaldığı görülüyor. Coin Decko, bu süreçten en kötü etkilenen site olurken, web sitesinin tıklanma sayısı 2018 yılının ilk çeyreğinde tam yüzde 69 oranında azaldı. Sektörün en önde gelen sitelerinden birisi olarak gösterilen Coin Market Cap ise bu süre zarfı içnide yüzde 55.65’lik bir değer kaybına uğradı.

Sebepler Neler?

Peki, web sitelerinin yaşadığı bu düşüşün altında yatan önemli sebepler neler? Aslında veriler, kripto para sektörünün bütün olarak düşüş trendinde olduğunu ortaya koyarken; fiyat bazındaki düşüşü web sitesi tıklanmaları da takip ediyor. Bu düşüşte etkisi olduğu düşünülen 4 sebep ise şunlar olarak sıralanıyor:

  1. Kripto paralar konusunda özellikle Çin ve Amerika Birleşik Devletleri’nde sıklaşan düzenleme süreçlerinin etkisi
  2. ICO’lar konusunda Çin ve Güney Kore’nin başını çektiği yasaklayıcı hamlelerin olumsuz etkisi
  3. Kripto paralarda gerek fiziksel gerekse de sanal hırsızlığın artması ve bunun insanları korkutması
  4. Hindistan gibi kalabalık ülkelerde kripto paraların hükümet tarafından bir düşmanmış gibi görülmesi

Bakalım fiyatlar kendini bulunca, -bulacağı elbette ki meçhul- bu durum web sitelerine nasıl yansıyacak?

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment