Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Monero Cüzdanına Yeni Özellikler ve Seçenekler Eklendi – Dahası da Yolda

Monero cüzdanı geçen ay içerisinde Monero tarafından duyurulmuştu. Bu yeni cüzdan Monero topluluğunun yararına bir çok tasarıma ve özelliğe sahip. Önemli özelliklerin başında ise eksiksiz güvenlik ve gizliliğin yanı sıra daha hızlı işlem ve müşteri bazlı işlem yapabilme yer alıyor.

Cüzdan içerdiği 10 dil desteği ve arttırılmış depolama özelliği gibi bir çok özelliği sayesinde kripto para dünyasından ve topluluktan iyi bir ilginin odağı olmuştu. Monero merkeziyetsiz ve kullanıcıları tarafından çalıştırılan bir ağ. Yapılan işlemler ağ üzerindeki dağınık konsensüs tarafından onaylanmakta. Bu sayede Monero işlemleri kendi içinde hallederek üçüncü taraflardan uzak güvenli bir ağ hizmeti sunabiliyor.

Diğer lider kripto para birimlerinin aksine Monero’nun kullandığı blockchain, yapılan işlemin göndericisi ile alıcısı arasındaki bütün adresleri bulanıklaştırarak kullanıcılarına daha güvenli ve gizli bir hizmet sunuyor.

Bu da Monero blockchain teknolojisi kullanılarak herhangi bir kullanıcıya veya gerçek dünyadaki kimliklere erişim sağlanmasını imkansız kılıyor. Yapılan işlemlerin detaylarını gizleyebilmek için Monero’ya özel ”Ring Signature” ve gizli işlem yöntemleri kullanır. Ring Signature yapılan işlemin grubun içindeki anonim kişiler tarafından onaylanması ve bu sayede kimin onayladığının bilinmemesidir.

XMR cüzdanının ana özellikleri arasında, tamamıyla müşteri tabanlı olması ve bir  hesap üretir üretmez giriş yapabilmeye izin vermesi, hızlı işlem yapabilmesi, çoklu dil desteğine sahip olması, herhangi bir kayıt veya üyelik gerektirmediği için kolay kullanım sağlaması, çoklu kaynağa erişim sağlayabilmesi ve hesap bakiyesinin görüntülenmesini otomatik olarak güncellemesi gibi seçenekler bulunuyor.

Monero çok yakın bir zamanda eklenecek olan ek özellikler için fazladan bir güncelleme daha yapılacağının haberini verdi. Ekleyecekleri özellikler arasında Monero ile ilişkili Monero Classic, MoneroV ve Monero Original gibi koinlere daha kolay erişim sağlama özelliği olacağını da belirttiler.

TheseAreBetterDays isimli kullanıcı bu habere şu yorumda bulundu:

Devasa bir iş gibi gözüküyor – çok çok tebrik ediyorum. Kendi iyiliğiniz için bunu açık kaynaklı yapın yoksa sizi katlederler.

“Devasa bir iş gibi gözüküyor – çok çok tebrik ediyorum. Kendi iyiliğiniz için bunu açık kaynaklı yapın yoksa sizi katlederler.”

gonzalopers isimli kullanıcı:

“Eğer bu herhangi bir Monero forkunu destekliyorsa ben bunu hayatta kullanmam…”

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment