Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Monero: Yeni Ledger Cüzdan Desteği Hazır!

Kod geliştirme başkanı Riccardo Spagni’nin açıklamasına göre gizlilik odaklı altcoin Monero (XMR), kripto para donanım cüzdanı üreticisi olan Ledger‘dan resmi olarak destek almaya başladı.

Monero 0.12.1, “Resmi Ledger Desteği”

Doug Polk Podcast‘i (internetten yapılan yayın) 9 Nisan tarihli bölümü sırasında yapılan bir röportajda Spagni birleşmenin ”çoktan” başladığını söyledi.

”Eğer yazılım kitine sahipseniz çoktan Ledger’a geçiş yaptık. Bugün bir kaç küçük sorunu çözmek için bazı işlemler yapıldığını gördüm ve umuyorum ki MONERO 0.12.1 güncellemesi ile resmi Ledger desteğine sahip olacağız.”

Spagni 30 Mart tarihinde yazılım kiti sürecini de sosyal medya üzerinde gösterdi.

Bu duyuru ise kendi ağını bazı ASIC madenciliği türlerinden korumak için hard fork hamlesi yapmasından 1 hafta sonra yapıldı.

Spagni daha önce, ASIC yanlısı tarafların piyasada durmadan alternatif Monero fork’larına sunuculuk yaptığı bu dönemde, küçük bağımsız madencilerin koini kazabilmeleri için ”elinden gelen her şeyi” yapacağına söz vermişti.

Bu alternatiflerin arasında Google Trends bölümünün ”borsacıların ticaret yapmak için ilgi gösterdikleri” kısmında olduğu belirtilen Monero Original ve Monero Classic de bulunuyor.

XMR fiyatı büyük borsalar karşısında önceki günlerdeki durağan performansını koruyup Nisan için 166 dolara denk gelen %0.5’lik bir artış sağlayarak, daha bu Ledger teknolojisinden zincirleme bir etki kazanmış gibi gözükmüyor.

Bu sırada Ledger, 10 Nisan tarihinde Bitcoin Cash altkoinini destekleyen altyapısında bir düğüm güncellemesinin uyumluluğu bozması nedeniyle geçici bir ”kesinti” yaşadı.

Kullanıcılar cihazlarında, Nisan 9‘dan 11′e kadar tahmini 48 saat süren bir periyotta hatalı hesap bakiyeleri ile karşılaştı. Yine de Ledger tarafından yapılan açıklama ”merak etmeyin yatırımınız emin ellerde” şeklinde oldu.

Bitcoin-ABC‘nin yeni versiyonu (Bitcoin Cash düğümü) ayrıştırıcımız ile olan uyumu bozuyor. Bu sebepledir ki Ledger Cüzdan’larınızda gösterilen hesap bakiyeleri yanlış.”

”Bilişim ekibimiz güncel olarak bu sorun üstünde çalışmakta. Fonlarınız emin ellerde ve gönül rahatlığı ile işlem yapabilirsiniz.”

Bu olayın etkilerinin 11 Nisan 14:00 CET dolaylarında tamamen ortadan kaldırılması bekleniyor.

Eğer siz de bir Ledger Cüzdan almayı düşünüyorsanız tıklayın!

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment